Nyhed
05. maj 2014 | 09:51

Dansk filmskolefilm nomineret til Oscar

Foto | Anders Nydam
I Oasen fra 2013 bliver Jens Andersens enspænder betaget af den eksotiske Laura, som spilles af det danske stortalent Danica Curcic.

Carl Marotts afgangsfilm fra Filmskolen, Oasen, er nomineret til en såkaldt Baby-Oscar i kategorien bedste udenlandske film.

Af Freya Bjørnlund

Oscar-akademiet har set sig varm på dansk film i kort format. I år løb Anders Walters rørende Helium med Oscar’en for bedste kortfilm.

Nu er tiden kommet til den årlige uddeling af Student Academy Awards, også kaldet Baby-Oscars. Her hædrer The Academy of Motion Picture Arts and Sciences de bedste filmskolefilm fra hele verden.

Og endnu engang er Danmark repræsenteret i opløbet – denne gang med afgangsfilmen Oasen fra Den Danske Filmskole, der er nomineret i kategorien bedste udenlandske film.

”Vi er enormt glade! Og selvfølgelig stolte af nomineringen og af, at vi som ny generation af filmskabere kan være med til at skabe international opmærksomhed omkring dansk film,” udtaler instruktør Carl Marott og producer Per Damgaard Hansen i en pressemeddelelse.

Indspillet på Filmskolen
Filmstuderende fra hele verden har sendt deres film ind til konkurrencen, men kun ti er blevet nomineret. Vinderne får besked 13. maj, mens priserne først bliver overrakt ved en Hollywood-ceremoni senere på året.

Oasen er Carl Marrots svendestykke fra Filmskolen, som han afsluttede i 2013. Det er psykologisk thriller om den kejtede og ensomme Tom, som forelsker sig håbløst i den underskønne Laura. De mødes en skæbnesvanger og klassisk stormfuld nat på et snusket landevejshotel.

Ekkos chefredaktør Claus Christensen gav i sin tid filmen fire stjerner og skrev i sin anmeldelse: ”Carl Marotts suspense-thriller er gennemført, og dramaturgisk er det den mest velfungerende film på linjen.”

Filmen er indspillet i skolens egne studier på Holmen. Jens Andersen spiller Tom, mens Laura spilles af Danica Curcic, som var Shooting Star ved årets Berlin-festival. Lauras noget afstumpede kæreste spilles af Kasper Leisner.

Tidligere danske vindere
Det er ikke første gang, at Den Danske Filmskole er repræsenteret ved Baby-Oscar-uddelingen. Tidligere vindere tæller Martin Strange-Hansen med Når lysterne tændes fra 2002, Reza Parsa med Grænsen fra 1995, Ingrid Oustrup Jensen med Over My Dead Body fra 1983 og senest Laurits Munch-Petersens Mellem os fra 2003.

Filmskolens nyslåede rektor Vinca Wiedemann er stolt over, at de nyklækkede elever ikke står tilbage for den ældre generation.

”Det er lidt af et hattrick for Danmark, at vi efter de tre nomineringer til den ’store’ Oscar nu også er nomineret til en Baby-Oscar. Og som rektor er jeg selvfølgelig dødstolt over, at vores elever formår at markere sig så flot internationalt,” siger hun i en pressemeddelelse fra Filmskolen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko