Nyhed
28. apr. 2017 | 10:44 - Opdateret 28. apr. 2017 | 13:20

Dansk instruktør vinder stort på festival

Foto | Elvira Lind
Den amerikanske danser Bobbi Jene Smith og hendes israelske kæreste Or Schraiber kæmper for deres langdistanceforhold, da hun flytter hjem til USA.

Elvira Lind, der har film på Ekko Shortlist med kæresten Oscar Isaac, har fået adskillige priser for dokumentaren Bobbi Jene på Tribeca Film Festival.

Af Nicki Bruun

Der blev i går amerikansk tid delt priser ud på Tribeca Film Festival, som blev grundlagt i 2002 i New York af blandt andre Robert De Niro.

Her lyste især en dansk instruktør op. Elvira Lind vandt nemlig hele tre priser for sin dokumentar Bobbi Jene. Den tog prisen for bedste dokumentar samt for fotografering og klipning i dokumentarkategorien.

Filmen handler om den amerikanske danser Bobbi Jene Smith, som i ti år har været stjernen i det israelske danse-ensemble Batsheva. Bobbi vender dog hjem til San Francisco, hvor hun kæmper med at få en solokarriere op at køre, mens hun holder langdistanceforholdet med den israelske danser Or Schraiber i live.

Elvira Lind er kæreste med skuespilleren Oscar Isaac (Star Wars: The Force Awakens og Inside Llewyn Davis), som hun i onsdags fik et barn med. Parret har to kortfilm på Ekko Shortlist, som hun instruerer, og han spiller hovedrollen i.

Den ene er en musikvideo for den elektroniske musiker Trentemøllers sang Gravity. Her spiller Isaac Mr. Carpool, der tjener penge på at køre i fremmede menneskers biler i det trafikkaotiske Los Angeles. Den anden er Staircase Session, hvor Oscar Isaac sidder i en trappeopgang og spiller et cover af en Bob Dylan-sang.

Transkønnede hovedpersoner
Elvira Lind debuterede som spillefilminstruktør i 2014 med dokumentaren Songs for Alexis, om to teenageres jagt på kærlighed og identitet. Attenårige Ryan er i gang med en transformation fra pige til dreng og forelsker sig i sekstenårige Alexis, hvis forældre dog ikke bifalder forholdet.

Filmen vandt en talentpris på Cph:Dox i 2015.

Bobbi Jene er produceret af Sara Stockmann og Julie Leerskov fra danske Sonntag Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut. Dokumentaren får dansk biografpremiere til september i år.

I mellemtiden har Elvira Lind lavet tv-serien Twiz and Tuck om to bedste venner, der tager på en road trip for at holde polterabend for Tuck, der ligesom Ryan fra Songs for Alexis er transkønnet.

Seriens første afsnit fik premiere på den amerikanske tv-kanal Viceland den 27. marts.

Trailer: Bobbi Jene

Kommentarer

Elvira Lind

Født 1981 i København.

Dansk dokumentarinstruktør, som nu er bosat i New York.

Uddannet fra filmskolen i Cape Town, Sydafrika, i 2006.

I et forhold med skuespilleren Oscar Isaac, som hun netop har fået et barn med.

De to har musikfilmene Gravity og Staircase Sessions på Ekko Shortlist.

© Filmmagasinet Ekko