Nyhed
24. mar. 2015 | 13:08

Dansk Oscar-vinder debuterer på engelsk

Foto | Rasmus Heise
Kortfilmen Helium sikrede Anders Walter en Oscar i 2014. Nu er han på vej med sin første spillefilm, der bliver en amerikansk produktion.

Anders Walters første spillefilm bliver en filmatisering af tegneserien I Kill Giants i USA.

Af Nicki Bruun

At en Oscar gavner karrieren, har aldrig været nogen hemmelighed, men i Anders Walters tilfælde viser det sig ganske tydeligt.

Efter at have skrevet og instrueret tre kortfilm, hvoraf den sidste, Helium, vandt en Oscar i 2014, skal Walter nu lave sin første spillefilm i USA.

Der er tale om en filmatisering af den amerikanske forfatter Joe Kellys fantasy-tegneserie I Kill Giants, skriver det amerikanske brancheblad The Wrap.

Trøst i fantasien
I Kill Giants handler om en pige, Barbara Thorson, som håndterer sit svære liv ved at flygte ind i en fantasiverden med magi og monstre.

Det er ikke svært at se, hvordan Walters Helium (udgivet på Ekko-booklet) kan have skaffet ham det job. Ikke nok med, at den vandt filmverdenens største pris, så handler den om en døende dreng, der finder trøst i fantasiuniverset Helium.

Walters film før Helium hedder 9 meter og ligger pt. nummer 24 på All Time Shortlist. Her forsøger sekstenårige Daniel at holde sin koma-ramte mor i live ved at slå verdensrekorden i længdespring på ni meter.

I Kill Giants produceres af Chris Columbus, der selv instruerede de to første film i Alene hjemme og Harry Potter-serien. En anden af filmens producenter, Justin Nappi, siger i en pressemeddelelse:

”Vi er begge sikre på, at Anders har dybden og visionen til at bringe den fantastiske historie i I Kill Giants og dens karakterer til live. Som man kan se i hans film Helium og 9 meter, har han en unik forståelse for børn og deres måde at gå til livets sværeste udfordringer på.”

Ikke bange for det sentimentale
I et længere interview med Ekko fra 2013 fortalte Anders Walter, at han netop er særligt interesseret i børns måde at takle modstand på.

”Jeg er fascineret af, hvordan børn og unge kan bruge fantasi til at lindre smerte. Det er en charmerende måde at komme videre på, hvor mange voksne for eksempel bare går ud og drikker sig fulde,” sagde Anders Walter.

Instruktøren afslørede også, at han altid har været mest imponeret over amerikanske film, fordi de – ligesom hans egne film – ikke er bange for det sentimentale.

Inden filmkarrieren levede Walter af at tegne. At han nu skal filmatisere en tegneserie, må derfor siges at være et match made in heaven.

Trailer: Helium

Kommentarer

Anders Walter

Født i Aarhus i 1978.

Har levet af at tegne, siden han var seksten år.

Var som tyveårig et enkelt år i New York, hvor han studerede på School of Visual Arts.

Har instrueret kortfilmene Den talende kuffert (2011), 9 meter (2012) og Helium (2013).

Helium vandt en Oscar ved festen i 2014.

Er tvilling til musikeren Rasmus Walter, som han har lavet en del musikvideoer til.

© Filmmagasinet Ekko