Nyhed
04. apr. 2022 | 14:35

Dansk prisvinder laver skævt familiedrama

Foto | Henrik Petit
Fra venstre sidder skuespillerne Nicolas Bro, Lina Lund Jørgensen, Daouda Keita og Mia Lyhne, der er klar til at tørne ud i instruktør Mads Matthiesens (th.) Mr. Freeman.

Nicolas Bro og Mia Lyhne spiller over for spirende talenter i Mads Matthiesens kommende spillefilm, hvor en dansk teenager indleder et online-forhold til en afrikansk mand.

Af Nicki Bruun

To af dansk films sjoveste skuespillere – Nicolas Bro og Mia Lyhne – skal spille over for et par spirende talenter i det kommende familiedrama Mr. Freeman.

De har rollerne som forældre til en ensom teenager – spillet af debutanten Lina Lund Jørgensen – der indleder et online-forhold med den afrikanske mand Freeman, som det franske talent Daouda Keita spiller.

Modstræbende giver forældrene lov til, at Freeman besøger familien i Danmark, men det skaber stor splittelse mellem familiemedlemmerne.

Mr. Freeman lægger sig i traditionen af bevægende familiedramaer som En helt almindelig familie, Hvor kragerne vender og den dugfriske Oscar-vinder Coda,” udtaler Frederik Honoré, direktør for Nordisk Film Distribution, i en pressemeddelelse.

”Det er film, som alle tager udgangspunkt i en varm og humoristisk skildring af den moderne familie og dens genvordigheder. Jeg glæder mig meget til at kunne vise Mr. Freeman i biograferne til næste forår.”

Mr. Freeman optages i disse dage på Fyn, og filmen får premiere i danske biografer den 16. marts 2023.

Bodybuilding og modelverden
Hos Ekko har vi i årenes løb fulgt Mads Matthiesen, der instruerer og har skrevet manuskript til Mr. Freeman.

Instruktøren startede karrieren med at lave skarpe kortfilm som bodybuilder-portrættet Dennis fra 2007, som vi udgav på dvd #5. I 2008 blev han uddannet på filmskolen Super16.

Den blev fem år senere udviklet til hans spillefilmdebut 10 timer til Paradis, som instruktøren vandt en pris for på Sundance-festivalen i 2012.

Der skulle gå fire år efter den, før Matthiesen i 2016 var klar med opfølgeren The Model. Med den danske topmodel Maria Palm i hovedrollen handler den om en kvinde, som kæmper for at slå igennem på den internationale modescene.

Senest har instruktøren stået bag to afsnit af den anmelderroste Netflix-serie Equinox, og nu er Mads Matthiesen altså på vej med sin næste spillefilm.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko