Nyhed
31. mar. 2021 | 09:37

Dansk sci-fi til hele familien

Foto | Andreas Bastiansen
Kristian Ibler, Selma Iljazovski og Lise Baastrup spiller hovedrollerne i Ka’ robotter skide?, hvor robotten Robbi også er en af de centrale figurer.

Ka’ robotter skide? lyder den bramfri titel på en kommende familiefilm, som kaster sig ud i et for dansk film sjældent eksperiment.

Af Nicki Bruun

Dansk film kaster sig sjældent ud i sci-fi-eksperimenter, men nu er der en film på vej, som gør forsøget med robotter og det hele i en fremtidsverden. 

Ka’ robotter skide? lyder den bramfri titel på en kommende familiefilm. Den foregår i en nær fremtid, hvor klimaproblemer er løst, men elleveårige Alberte bliver drillet med sin gamle robot Robbi. 

Alberte bliver dog mere populær, da hun får en ny robot, som til forveksling ligner et menneske. Men det åbner også for nogle eksistentielle spørgsmål. 

Filmen bygger på et bogforlæg af Morten Dürr, som siden 1999 har været filmanmelder for dagbladet Børsen. I filmversionen spiller unge Selma Iljazovski og Philip Elbech hovedrollerne. Kristian Ibler og Lise Baastrup er også på rollelisten, mens Lars Brygmann lægger stemme til Robbi. 

Frederik Meldal Nørgaard, der tidligere har instrueret familiefilmene Villads fra Valby, Kidnappet og Team Albert, står bag den kommende film. 

Manuskriptet er skrevet af Jacob Tingleff og Frederik Nørgaard, og filmen produceres af Nimbus Film. 

Flere platforme
Sideløbende med filmen, der optages i disse dage på Fyn, er produktionsselskabet Nimbus Film i samarbejde med spilfirmaet Niila Games også i gang med at lave et mobilspil over Ka’ robotter skide? 

Spillet og filmen tager udgangspunkt i samme univers og samme figurer, men fungerer som uafhængige udvidelser af hinanden. Og så er det i spillet robotten Robbi, der er hovedperson. 

Der er med andre ord lagt op til et tværmedielt projekt, som skal fange interessen hos børn og unge på flere platforme. 

Ka’ robotter skide? får efter planen premiere i danske biografer den 31. marts næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko