Nyhed
19. dec. 2022 | 22:19

Danske film udtaget til førende festivaler

Foto | Sine Brooker
Marie Bach Hansen er den ene del af et storbyægtepar, der i Superposition flytter ud i den svenske natur.

København findes ikke og Superposition får verdenspremiere på Rotterdam-festivalen, mens adoptionsdramaet Stille liv er udtaget til Berlinalen.

Af Nicki Bruun

Vi kan se tilbage på et 2022, hvor danske film gjorde sig flot bemærket på nogle af udlandets førende festivaler.

Og allerede nu tegner det til, at næste år også kan blive et stærkt af slagsen for dansk film. Flere danske film er nemlig udtaget til førende festivaler.

København findes ikke er Martin Skovbjergs opfølger på debuten Brakland. Den nye film har danskeren skrevet i samarbejde med norske Eskil Vogt, der er bedst kendt som manuskriptforfatteren bag Joachim Triers mesterværker.

Den er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i hollandske Rotterdam, der er kendt som et vigtigt udstillingsvindue for den internationale filmbranche.

Og det er ikke eneste danske islæt på festivalen.

Det psykologiske drama Superposition er instruktøren Karoline Lyngbyes debutspillefilm med Marie Bach Hansen og Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne. Filmen om et storbyægtepar, der flytter ud i den svenske natur, er udtaget i Limelight-kategorien, hvor interessante film fra hele verden får verdenspremiere.

Rotterdam-festivalen løber fra 25. januar til 5. februar.

København findes ikke får premiere i danske biografer den 9. februar, mens Superposition kan opleves herhjemme fra 23. marts.

Racismens grimme ansigt
For nylig blev det også offentliggjort, at Malene Chois opfølger til hybriddebuten The Return får premiere på den anerkendte Berlinale-festival.

Instruktørens nye film hedder Stille liv og handler ligesom debuten om adoption. Malene Choi blev adopteret fra Sydkorea og voksede op i Danmark. Hun blev uddannet dokumentarinstruktør på Den Danske Filmskole i 2005 og ser nu ud til at stå foran et større gennembrud.

Stille liv har Cornelius Won Riedel-Clausen i hovedrollen som unge Carl, der er adopteret fra Sydkorea og bor på sine danske forældres gård. Da racismens grimme ansigt viser sig til en familiesammenkomst, gør han en indsats for at genetablere en forbindelse til sit fødeland.

Carls forældre spilles Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen, og Malene Choi har skrevet filmen sammen med manuskriptforfatter Sissel Dalsgaard Thomsen. Stille liv får premiere i danske biografer den 1. april.

Berlinalen løber af stablen fra 16. til 26. februar, så de første måneder af 2023 byder på verdenspremierer på adskillige spændende, danske film.

Trailer: København findes ikke

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko