Nyhed
28. juni 2018 | 15:26

Dansker vinder Emmy for production design

Foto | The Fred Rogers Company
Tv-serien Through the Woods følger drengen Rider og hans hund Wolfie, der går på eventyr og udforsker naturen omkring dem.

Mens uddannelsen for production design er blevet afviklet herhjemme, har en dansker vundet en Emmy for sit arbejde på animeret tv-serie.

Af Nicki Bruun

”Vi risikerer, at det filmiske udtryk bliver fattigere og filmene mere kedelige at se på.”

Sådan sagde Den Danske Filmskoles rektor Vinca Wiedemann til Ekko, da det i 2016 blev meldt ud, at uddannelsen for production design på KADK ville lukke fra 2017.

Men relativt ubemærket er der kommet en glædelig nyhed fra den del af branchen, mange kender som scenografi, og som handler om at skabe et levende miljø i både film- og teaterproduktioner.

En dansker vandt for omtrent to måneder siden en af de eftertragtede Emmy-priser for production design ved den såkaldte Daytime Creative Arts Emmy-prisuddeling.

Marie Thorhauge Tørslev hedder den 33-årige kvinde, der vandt for sit arbejde på den korte animerede tv-serie Through the Woods. Den handler om en dreng og hans hund, som på forskellige årstider går igennem en skov.

Blandt giganter
Marie Thorhauge Tørslev er uddannet i karakteranimation fra The Animation Workshop i Viborg og har siden 2015 drevet sit eget firma.

Through the Woods har hun arbejdet på for det lille produktionsselskab The Fred Rogers Company, mens de andre vindere i kategorien for individuelle præstationer i animation kommer fra giganter som Disney og Amazon.

Der blev overrakt 71 Emmy-priser ved uddelingen, hvor HBO’s børneserie Sesame Street og CBS’ soap opera Glamour var de store vindere med syv statuetter hver.

Priserne dækker snart sagt alle aspekter af kreative og tekniske funktioner inden for tv-produktion. Således blev der også uddelt priser til alt fra klipning og lyssætning til musik og makeup.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko