Nyhed
19. maj 2020 | 10:40

Danskproduceret animationsfilm på festival

Foto | Maybe Movies
Unge Martha Jane kommer på udfordrende eventyr i Calamity, der følger hendes families rejse mod vest tværst over USA i 1800-tallet.

Fransk film med danske kræfter er blevet udtaget til verdens førende animationsfestival, og Nikolaj Coster-Waldau er i gang med at lægge stemme til filmen.

Af Nicki Bruun

Coronakrisen har besværliggjort foråret og sommerens festivalliv for filmbranchen. Lige nu skulle Cannes-festivalen have været i fuld sving, men den blev aflyst.

I det franske holder andre dog fast i at afholde en digital udgave af sin festival. Den traditionsrige Annecy-festival for animationsfilm løber således af stablen fra 15. til 30. juni.

Her vil juryer og branchefolk online kunne se filmene, der netop er blevet udtaget til festivalens hovedkonkurrence. En af dem er co-produceret af det danske animationsselskab Nørlum Studios.

Filmen er primært fransk og har den fulde titel Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary ­– den handler med andre ord om de unge år for autentiske Martha Jane Cannary, der fik kælenavnet Calamity Jane.

Hun er berømt som en af de førende skikkelser i 1800-tallets cowboy-USA, hvor hun blandt andet optrådte i Buffalo Bills show.

Hun er blevet skildret i en fordrukken og storhjertet voksenudgave i David Milch’ HBO-serie Deadwood, men i animationsfilmen lærer hun som barn at tage ansvar, da hendes far bliver syg på deres tur vestpå.

Verdensstjerne ved mikrofonen
Calamity
er opfølgeren for franske Rémi Chayé, der i 2015 brød igennem med På toppen af verden. Den vandt en pris i Annecy og fik fire stjerner af Ekkos anmelder.

Nørlum Studios var også med til at skabe På toppen af verden og har desuden været inde over internationale produktioner som serieudgaven af Disney Big Hero 6 og den Oscar-nominerede Sangen fra havet.

På Nørlum Studios’ Twitter-side kan man se, at de for en uge siden startede det danske stemmearbejde på Calamity. Og det med ingen ringere end Nikolaj Coster-Waldau foran mikrofonen i et studie.

De danske biografer står i skrivende stund til at åbne den 8. juni, men det vides endnu ikke, hvornår filmen får premiere herhjemme.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko