Ekko Shortlist Awards 2019
01. nov. 2019 | 11:40

Nomineringer til årets filmfest på trapperne

Foto | Jonatan Mose
Skuespilleren Sara Hjort Ditlevsens debut som instruktør, det følsomme drama Bror, har lige nu førstepladsen på Ekko Shortlist. Men får kortfilmen med Laura Kjær og Magnus Juul Andersen også nomineringer til Ekko Shortlist Awards?

I starten af næste uge bliver nomineringer offentliggjort til Ekko Shortlist Awards 2019, hvor landets mest talentfulde filmskabere er i spil til priser.

Af Nicki Bruun

I starten af næste uge udløses spændingen for landets største filmtalenter, som er i spil til en nominering ved Ekko Shortlist Awards 2019.

På mandag og tirsdag bliver det nemlig afsløret, hvilke film der skal dyste om priserne til uddelingen for årets bedste præstationer i kortfilmformatet på Ekko Shortlist.

Mandag kl. 13 kommer her på siden en video med klip fra de femten film, som er nomineret til henholdsvis Shortlist Prisen – som indbringer vinderen 25.000 kroner – og Publikum Prisen.

Det er de film, som det seneste år sammenlagt har fået de bedste placeringer på den ugentlige top 10, der er bestemt af publikum i form af antal afspilninger og bedømmelser i stjerner.

Dagen efter kl. 11 annoncerer vi, hvilke film årets jury med seksten af Danmarks skarpeste filmfolk har udvalgt i elleve kategorier.

Der er fem nominerede i hver kategori, som tæller bedste fiktion, fotografering og kvindelige og mandlige skuespiller for bare at nævne et par stykker.

Juryen er i disse timer ved at udpege hele 55 nomineringer blandt de mange forrygende filmskabere og 159 film, der er kommet på Ekko Shortlist i perioden 29. oktober 2018 til 4. november 2019 (begge dage inklusive).

Husk at slå på tromme
Ekko Shortlist Awards finder i år sted den 29. november i Bremen Teater. Du kan købe billet til showet, hvor Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag fra tv-serien 29-30-31 vil stå for underholdningen og afviklingen som værtspar.

Når de nominerede er blevet offentliggjort, kan brugerne stemme i de forskellige kategorier på Ekkos hjemmeside frem til mandag den 25. november kl. 12.

Publikum Prisen bliver uddelt alene på baggrund af publikumsstemmer, mens Shortlist Prisen bestemmes af juryen.

I de resterende elleve kategorier bliver vinderen fundet i en kombination af publikums stemmer og juryens rangering. Som i Oscar-uddelingen og andre prisfester er det også her en fordel at gøre opmærksom på sin film.

Bliver du eller din film i næste uge nomineret, er der altså al mulig grund til at slå på tromme på sociale medier og andetsteds. Vi opfordrer ligesom tidligere år de nominerede til at lave en kort video, hvor de præsenterer sig selv og siger noget om filmen. Videoerne bliver delt på Ekkos Facebook-side.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Afholdes fredag den 29. november i Bremen Teater.

Showet starter kl. 19 (dørene åbner kl. 18).

Værtsparret er Julie og Jesper fra tv-serien 29-30-31.

Støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Køb billet her!

© Filmmagasinet Ekko