Nyhed
09. maj 2014 | 16:49

Debat om spilmærkning

Foto | EA Games

Computerspillet Sims 2 har fået aldersklassificeringen tolv år på grund af indhold med ”seksuelle antydninger”. Mærkningen uddeles ikke i Danmark, men af den europæiske organisation PEGI.

Skal danske spil aldersmærkes i Europa? Eller er tiden kommet til at afskaffe de stigmatiserende etiketter? Københavns festival for spil og leg, w00t, inviterer til paneldebat.

Af Freya Bjørnlund

”Spilcensuren er lige så fordomsfuld, som filmcensuren var i Chaplins dage,” skrev spilekspert Jakob Stegelmann i sin faste klumme i det aktuelle nummer af Ekko.

Her beskyldte han den europæiske organisation PEGI, som aldersmærker alle film i de danske butikker, for at være puritansk og ufaglig.

Stegelmanns kritik fik både Medierådet og politikerne op af stolene til en diskussion om børn og computerspil.

Søndag 1. juni inviterer den københavnske spilfestival w00t til åben paneldebat om det ømtålelige emne i Frederiksbergs musikhus Metronomen. Der vil især være fokus på digitale spilformer, som bringer nye udfordringer for aldersmærkning.

Hvem skal beskytte børnene mod skadeligt indhold – EU, staten eller forældrene? Eller kan ungerne i virkeligheden klare sig selv?

Kulturminister overvejer dansk mærkning
Flere kulturordførere ønsker sig en dansk ordning på linje med Medierådets filmmærkning, og kulturminister Marianne Jelved vil se nærmere på forslaget.

Dette forslag vil w00ts panel forholde sig til. Indtil videre skal diskussionen stå mellem Jakob Stegelmann, formanden for Medierådet, Anne Mette Thorhauge, og formanden for Multimedieforeningen, Morten Nielsen. Men flere paneldeltagere annonceres løbende.

W00t har til formål at ”udbrede glæden ved spil og leg”. Arrangementerne under festivalen dækker både computerspil, brætspil og fysiske lege. Festivalen løber af stablen fra 30. maj til 1. Juni.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko