Nyhed
22. aug. 2008 | 20:54

"Der er bare et lille men"

Magtens top 25 i Ekko skaber debat, men magtfulde mænd finder fejl.
Af Claus Christensen

Ingen er som bekendt fejlfri, men hvis man skyder med skarpt, er det en god idé at have udstyret i orden, inklusive den skudsikre vest.

Sådan lyder budskabet fra to af landets mest magtfulde filmproducenter, Kim Magnusson og Regner Grasten, der har reageret på det nye nummer af Ekko.

Magnusson og Grasten ligger begge på Magtens top 25 som henholdsvis nr. 6 og nr. 20 og får i den forbindelse læst og påskrevet i nogle korte, men skarpe portrætter, der har skabt debat i branchen.

Næsten 100 % forkert
Kim Magnusson betegnes som magtlistens dark horse uden en markant filmprofil, fordi han som næstkommanderende på Nordisk Film overvejende har satset på familiefilm som Tempelriddernes skat og Frode og alle de andre rødder.

"Der er bare et lille men," påpeger Kim Magnusson stilfærdigt i en mail, "jeg har ikke produceret nogen af de nævnte film!"

Tempelriddernes skat er produceret af M&M Productions. M&M har også produceret Frode og alle de andre rødder, ganske vist i samarbejde med Nordisk Film, men det er M&M, som ejer rettighederne.

"Derimod har jeg produceret så markante og profilskabende film som Fluerne på væggen, Supervoksen, Kollegiet, Til døden os skiller, Karlas kabale og To verdener samt to film på talentstøtteordningen New Danish Screen: Ulrik Wivels Comeback og Christian Tafdrups En forelskelse," oplyser Kim Magnusson og tilføjer:

"Hvis ikke I kan finde ud af vores profil på Nordisk Film, så er den at få nye talenter frem i verden. Men for at kunne det har vi brug for etablerede talenter, da et filmselskab jo også skal køre som en forretning."

Glemte I ikke noget?  
Regner Grasten beskrives i Ekkos magt-artikel som en "farverig filmtosse". Han er dog ikke mere tosset, end at han godt kan tælle til én og se, at Charlotte Sachs Bostrup er en kvinde og ikke en mand.

I en artikel om kvinder i film og fortidens mangel på samme står der i magasinet: "Og de 28 danske spillefilm, der kom op i biografen i 2005, var alle og én instrueret af mænd."

"Nu er der lige den detalje, at Veninder," skriver Regner Grasten til Ekko, "blev instrueret af Charlotte Sachs Bostrup og havde premiere ... hold fast ... 29. juli 2005."

"Veninder blev i øvrigt en overraskende succes med 112.000 i biografen," fortsætter Regner Grasten, der har produceret filmen. "Hvis man vil være Danmarks førende filmmagasin, er det nødvendigt at sige sandheden og være seriøs. I skylder en rettelse!"

Det er hermed gjort. Ekko beklager fejlene og kan oplyse om, at vi opretter et fast sted her på siden, hvor fejl fundet af vores opvakte læsere kan blive rettet straks - i respekt for sandheden.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko