Interview
05. dec. 2020 | 12:58

”Der findes stadig had til homoseksuelle”

Foto | Yannick Wollf
Vennerne Samir (Amer Bosnjak, tv.) og Bastian (Albert Rudbeck Lindhardt) kommer tæt på hinanden i anden sæson af Puls.

De unge skuespillere fra Puls har oplevet voldsomme reaktioner på seriens homoseksualitet og slår et slag for, at vi skal acceptere hinanden, som vi er.

Af Astrid Maan Thomsen

Ungdomsserien Puls skaber et fiktionsunivers, som med serieskaber Mette Føns’ ord viser, at fordomme lever i bedste velgående.

Den handler om en gruppe unge mennesker, der kæmper med kærligheden og hadet til hinanden på kryds og tværs af seksuel orientering.

Første sæson fik tre stjerner af Ekkos anmelder, der fandt seriens skildring af grov homofobi blandt unge ude af trit med virkeligheden.

Det unge cast blev til gengæld storrost for at gløde af charme og ægthed. Anden sæson har premiere på TV 2 Play søndag den 6. december, og i den forbindelse har Ekko taget en snak med tre af seriens skuespillere.

Stortalenterne Albert Rudbeck Lindhardt, Vilmer Trier Brøgger og Caroline Grigo mener, at Puls er aldeles tidssvarende og har en vigtig historie at fortælle.

”Jeg håber folk tager imod Puls som en fortælling om, at der stadig virkelig findes had til homoseksuelle. Det er vigtigt at vise homofobi på skærmen,” siger Albert Rudbeck Lindhardt.

Han er foruden rollen som forvirrede Bastian i Puls aktuel i to af årets største film: Druk og Retfærdighedens ryttere.

”Det er blevet normalt i serier, at man ikke kommenterer på folks seksualitet længere. Det er også godt, men det er vigtigt, at vi rusker op og fortæller folk, at homofobi altså stadig eksisterer,” siger han.

Gør et dybt indtryk
Den holdning deler Vilmer Trier Brøgger, der fik sit gennembrud i ungdomsfilmen Brakland fra 2018 og spiller mobberen Erik i Puls.

”Meningen med serien er ikke at vise, at der findes homofober. For det burde der ikke være tvivl om. Det handler om at komme ind bag både dem som mobber, og hvordan det rammer dem, det går ud over,” siger skuespilleren.

Ingen af de tre nittenårige definerer sig selv som homoseksuelle, men arbejdet med serien har gjort et dybt indtryk på dem.

”Jeg kommer fra et meget åbent miljø, så jeg føler ikke, at jeg ser anderledes på homoseksualitet end før Puls. Men jeg er begyndt at tænke mere over, hvad andre siger,” fortæller Caroline Grigo.

Hun droppede ud af gymnasiet for at hengive sig skuespillet og rollen i Puls, hvor hendes Sophia fører et hemmeligt dobbeltliv som sugardater i København.

”Jeg prøver i hverdagen at være den, der siger stop for hyggeracisme og homofobi. Alle mennesker er mennesker, og man skal huske, at kærlighed findes i mange forskellige former.”

For de to ung mænd har serien endnu tydeligere haft en betydning for deres syn på homoseksualitet.

”Det startede en ny udvikling for mig. Jeg har lært noget af det her, og det vil jeg tage videre på min færd. Forståelsen af, hvordan man som person tænder på en anden person. Tænk, hvis alle bare kunne blive accepteret,” siger Albert Rudbeck Lindhardt.

Vilmer Trier Brøgger supplerer.

”Jeg tænker anderledes nu. Jeg har aldrig nogensinde tænkt, at det var ulækkert at være bøsse, men i rollen som Erik har jeg skulle sige så mange overdrevne og sindssyge replikker, at jeg ikke har kunnet undgå at komme til at tænke over, hvordan homofober tænker.”

Forældrenes fordomme
De unge stjerner har også mærket en stor respons fra deres omverden i forhold til Puls, hvis første sæson fik premiere i sommer.

”Jeg har talt med mange mennesker, som syntes serien var lidt for voldsom. Ikke volden, men det seksuelle,” siger Caroline Grigo.

”De har været utrygge ved at se to fyre sammen. Tit handler det om, hvor man er vokset op, og hvad man har været vant til at se. For mange er det bare svært at bryde ud af det mønster, man kommer fra.”

Albert Rudbeck Lindhardt tager over.

”Men det er jo stadig relativt nyt, at man skal begynde at acceptere alle former for seksualitet. Og selv om Eriks holdninger i Puls er primitive, tror jeg, at mange seere alligevel kan se lidt af sig selv i ham.”

Vilmer Trier Brøgger stemmer i.

”Man skal huske, at det tit er dem, der mobber, som har det værst. Men der var mange, som har sagt, at det fandeme er klamt, når jeg har fortalt om Puls. Nogle mennesker har bare overtaget deres forældres fordomme.”

Elsker bare Mette
Skuespillerne har hver især også modtaget flere beskeder fra folk, som er glade for serien. De medvirkende håber også på en tredje sæson. Fordi de er blevet så tætte og på grund af Mette Føns.

”Uanset hvad Mette siger, så vil jeg gøre det. Jeg elsker bare Mette. Hun er virkelig det bedste menneske, jeg nogensinde har mødt, og hun gjorde arbejdet med Puls så let, fordi man bare er så tryg ved hende,” siger Caroline Grigo og bakkes op af Vilmer Trier Brøgger.

”Hun får virkelig alle på holdet til at føle sig som noget specielt, og at lige præcis du betyder noget for det, vi laver. At kunne give den følelse til alle er en sindssygt god egenskab som instruktør.”

De tre unge mennesker er alle godt i gang med at skabe sig en karriere som skuespillere, men de har fødder solidt plantet på jorden.

”Jeg kalder mig skuespiller i de perioder, hvor jeg arbejder. Og hvis nogen spørger mig, hvad jeg laver i dag, vil jeg også sige skuespiller. Men jeg ved faktisk ikke, hvornår man sådan rigtigt kan kalde sig det,” siger Albert Rudbeck Lindhardt og fortsætter:

”I forhold til at være ung i branchen synes jeg, at vi skal passe på med at lytte for meget til de etablerede, som gerne vil fortælle, hvad vi skal og ikke skal. Det, der fungerede for dem, fungerer ikke nødvendigvis nu. At være skuespiller ændrer sig hele tiden.”

Trailer: Puls – sæson 2

Kommentarer

Albert Rudbeck Lindhardt

 Født 2001 i Skodsborg.

Spiller Bastian i Puls.

Er aktuel med roller i Druk og Retfærdighedens ryttere.

Vilmer Trier Brøgger

Født 2001 i København.

Spiller Erik i Puls.

En af hovedrollerne i Brakland fra 2018 

Caroline Grigo

Født 2000 i Helsingør.

Spiller Sophia i Puls.

Datter af kendiskokken Markus Grigo.

© Filmmagasinet Ekko