Reportage
18. dec. 2017 | 17:06

”Der hang en aflang metalkugle i luften”

Foto | Near Death Experiment
62-årige Steven Macon Greer er fysiker og ufolog. Han har siden de spæde 1990’ere arbejdet på at afsløre det store UFO-komplot.

Ekkos udsendte havde øllerne og saltstængerne for sig selv, da han besøgte FilmStationen for at se ny dokumentar om rumvæsener.

Af Anders Højberg Kamp

Der er noget i luften.

Det er atter torsdag på en ulige uge, og det vil sige filmaften på FilmStationen på Lygten i Københavns Nordvest-kvarter.

Skærmen er gået i sort. Fire frivillige og en Ekko-skribent sidder og gnasker gratis saltstænger og bæller Harboe-bajere til ti kroner stykket. På resten af de runde borde står saltstængerne urørte i de hvide plastikkrus.

Ingen andre har tilsyneladende interesse for hverken dem eller den nye UFO-dokumentar Unacknowledged: An Exposé of the World’s Greatest Secret.

Filmen er ellers fuld af flyvske påstande, der kunne vende verden op og ned. Men lad os være fair.

Selv om FilmStationen i aften spiller for tomme sale, gør kulturhuset en kæmpe indsats for dansk film i den københavnske bydel. Den nedlagte togstation ved Nørrebro Station er den eneste biograf i Nordvest og drives frivilligt. Ofte er det skæve og absurde film, der er på programmet.

”Jeg er selv interesseret i UFO’er, har set filmen, og så ringede jeg til producenten og fik lov til at vise den gratis,” siger Emil Frederiksen med tidstypisk fuldskæg bag baren.

Oppe i tiden
Normalt sælger Emil Frederiksen kvalitetsøl til connoisseurs på Ølbaren på Nørrebro, men i aften byder han på Harboe Pilsner, Harboe Julebryg eller kaffe fra kande.

Ud over øl har han en bred viden om eksisterende UFO-film.

”UFO’er er meget oppe i tiden. Man kan jo nærmest ikke se YouTube uden at falde over konspirationsteorier,” siger Emil Frederiksen, der engang så en UFO.

”Da jeg var barn, kørte vi i bil, og jeg kiggede ud vinduet. Dér hang en aflang metalkugle oppe i luften. Jeg så den i et godt stykke tid. Jeg tror på, at der kan være noget om snakken, men jeg ved ikke, om teknologien er lavet af rumvæsener eller mennesker. Det kunne være begge dele.”

Daglige besøg udefra
Med hundrede af milliarder af galakser, der hver især består af hundreder af milliarder af stjerner og planeter, ville det da være underligt, om vi er det eneste intelligente liv i universet.

Og ville det ikke være usandsynligt, at vi, mennesket på jorden, skulle være dem, som er længst fremme teknologisk?

Jo, mener fysiker og filmens hovedperson Steven Greer. Han har grundlagt Center for the Study of Extraterrestial Intelligence og The Disclosure Project.

Med sit virke har han sat sig for at bevise, at jorden bliver besøgt af væsener fra andre planeter, og at de besøger os dagligt.

Denne film er ingen undtagelse.

Underholdningen er i fuld gang. Med lysets hastighed flyver det rundt med vidneudsagn, tophemmelige dokumentar og en masse påstande.

Fra sin stol forklarer fysikeren, at eksistensen af UFO’er er bedre bevist end eksistensen af sorte huller. Ja, faktisk også bedre bevist end virkningen af medicin. Steven Greer forklarer, at han ligger inde med 2000 optagelser, der viser, at UFO’erne er derude.

Aliens og Monroes død
Det herlige ved filmen er, at teorierne er satans langt ude i galakserne. Hvorfor blev JFK skudt? Ville han afsløre noget, som vi ikke må vide?

Marilyn Monroe var Kennedy-brødrenes elskerinde, men hun undersøgte også UFO-arkiverne. Tog hun virkelig en overdosis, eller vidste hun for meget?

Rumvæsener er fredelige, får vi at vide i filmen. De blev interesseret i os, da atombomberne faldt over Japan. Og de er bange for, hvad vi vil bruge vores avancerede teknologi til. Kun en lille elite – sikkert ikke engang den amerikanske præsident – kender til væsenernes eksistens.

Filmen konkluderer, at den udefrakommende teknologi kunne redde hele verden fra sult og klimaproblemer. Men vi får ingenting at vide, fordi store kommercielle firmaer, korrupte myndigheder og politiske jakkesæt plejer egne interesser i olie og våbensalg.

”Ahhh, var den ikke lidt langt ude? Både JFK og Monroes død har at gøre med aliens?” spørger Ekko-skribenten efter visningen.

”Filmen er meget amerikansk. Med hensyn til dokumenterne kan man finde dem på deres hjemmeside,” forklarer Emil Frederiksen.

Det er faktisk rigtigt.

På Steven Greers disclosureproject.com findes der afklassificerede dokumenter fra myndigheder, som spekulerer i flyvende tallerkener og påviser vidneudsagn fra piloter og militærfolk om avanceret teknologi.

Exopolitik Danmark
At der er mere mellem himmel og jord, har også mere jordnære danskeres opmærksomhed.

En af Danmarks mere spekulative UFO-foreninger, Exopolitik Danmark, har en mistanke om, at Jorden besøges af de udenjordiske. Foreningen arbejder for, at der på universiteterne skal forskes i UFO-fænomenet ved hjælp af finansloven.

På hjemmesiden anbefaler de, at man ser dokumentaren Ufos and Nukes baseret på en bog, hvor forfatter Robert Hastings har interviewet mere end 150 højtstående vidner om avanceret luftteknologi på militærbaser.

Er teknologien menneskeskabt eller udenjordisk? Og hvorfor hører vi ikke mere om den, spørger Exopolitik Danmark.

Foreningen kan blandt andet fremvise afklassificerede dokumenter fra den berømte Rendleham Forest-sag fra 1980, hvor blandt andre basens vicekommandør, Charles Halt, indberetter om kraftige lys fra stjernelignende objekter på himlen.

Korncirklen på Lolland
I år kan hele verden fejre UFO-jubilæum.

For 70 år siden begyndte UFO-myten i Roswell, da der blev fundet metalliske rester på en gård i New Mexico. En pressemeddelelse fra de amerikanske myndigheder afslørede, at der var tale om resterne fra en UFO. Få timer senere ændrede de forklaringen til, at der var tale om en vejrballon.

Men den hoppede spirende UFO-entusiaster ikke på. For præcis 60 år siden, i december 1957, blev SUFOI, Skandinavisk UFO Information, dannet. Fra begyndelsen holdt de foredrag og indsamlede viden om UFO’er.

Blandt dem var 75-årige Ole Henningsen, der kuriøst nok var ham, som lavede korncirklen på Lolland i Søren Kragh-Jakobsens Mifunes sidste sang.

Den dag i dag undersøger han Forsvarets arkiver hver uge på Rigsarkivet for UFO-dokumenter. Når en rapport med et fotografi eller en video dukker op, undersøger han tid, sted, vind, vejr, sol og planeters placering fra sin gård ved Søllested på Lolland og kontakter eventuelt Flyvevåbnet for yderligere informationer.

Oumuamua
Med den metode er foreningen vendt på en flyvende tallerken, siger Ole Henningsen.

”I dag ligger vi inde med 15.000 danske rapporter om UFO’er og 1000 UFO-optagelser. Intet i vores efterforskning af dette materiale viser tegn på besøg fra rummet,” siger Ole Henningsen over telefonen.

”Dengang i 1950’erne troede vi på UFO’er, men i dag har jeg undersøgt for meget til at tro på den slags vås. Da den første mand kom til månen i 1969, og forskere fandt ud af, at der var 400 grader varmt på Venus, kunne der næppe leve de folk, som UFO-guruen George Adamski ellers påstod, at han var i kontakt med.”

Ole Henningsen vil hellere være en slags UFO-detektiv og fortælle folk, hvad de rent faktisk så.

Foreningen Skandinavisk UFO Information har netop udgivet bogen UFO’er – Myter og viden, der hævdes at være den første danske bogudgivelse, som samler de mange års kritiske undersøgelser af UFO’er.

Men folk som Ole Henningsen ødelægger ikke UFO-myten. I disse dage er et gigantisk himmellegeme fra et andet solsystem blevet spottet via teleskoper. Oumuamua er det første himmellegeme, man har opdaget fra et andet solsystem.

Og selv om astronomer siger, at der sandsynligvis er tale om en asteroide, er andre UFO-jægere ikke så sikre. Således har UFO-gale videnskabsmænd rettet teleskoper mod himmellegemet i håb om at modtage radiosignaler.

Sandheden er derude …

Trailer: Unacknowledged

Kommentarer

ufo

FilmStationen

Frivilligt drevet biograf i Nordvest siden 2007.

Gratis film hver anden torsdag.

Repertoiret består ofte af kultfilm, indiefilm eller gysere.

Adresse: Lygten 2, 2400 København NV.

© Filmmagasinet Ekko