Nyhed
30. okt. 2017 | 14:34 - Opdateret 30. okt. 2017 | 21:41

Moore: ”Dit præsidentembede er en fiasko”

Foto | Dog Eat Dog Films
I sit standup-show Michael Moore in TrumpLand tog instruktøren rundt i de Trump-glade Midtvest-stater og spiddede den republikanske præsidentkandidat få uger før 2016’s præsidentvalg.

Michael Moore giver den amerikanske præsident svar på tiltale, efter at Donald Trump har kaldt hans one-man-show The Terms of My Surrender for en fiasko.

Af David Madsen

Det er efterhånden blevet en ugentlig tradition, at en ny kendis, politiker eller journalist bliver angrebet af den amerikanske præsident Donald Trump på Twitter.

Mika Brzezinski fra The Morning Joe-show, talkshow-værterne John Oliver, Stephen Colbert og Jon Stewart, skuespilleren Russel Brand, og listen fortsætter.

Netop Stephen Colbert startede klubben ”Trump angreb mig på Twitter” på sit talkshow The Late Night Show With Stephen Colbert. Det nyeste medlem af den klub er instruktøren Michael Moore.

”Omend det ikke er præsidentielt overhovedet, må jeg pointere, at det sløsede Michael Moore Show på Broadway var en TOTAL FUSER og var nødt til at lukke tidligt. Trist!” kommenterede præsidenten i sin vanlige, sarkastisk-aggressive skrivestil.

Den 63-årige instruktør er kendt for sine satiriske dokumentarer som Fahrenheit 9/11 og den Oscar-vindende Bowling For Columbine, hvor han har skudt med skarpt på forskellige dele af amerikansk kultur – fra invasionen af Irak og Afghanistan til landets liberale våbenlov.

Ikke overraskende brugte Michael Moore lejligheden til at angribe Trump i hele elleve tweets.

”Du må have forvekslet mit kæmpehit af et Broadway-show med dit præsidentembede – som ER en total fuser og VIL lukke før tid. IKKE TRIST,” starter instruktøren.

Begrænset periode
Moores Broadway-show The Terms of My Surrender er markedsført som et anti-Trump-show under sloganet: ”Kan et Broadway-show vælte en præsident af posten?”

I hans Twitter-besked går Moore videre til at kritisere præsidenten for ikke at fokusere på de reelle kriser i USA – særligt orkanen Maria, der ramte Puerto Rico i september og er skyld i, at tre fjerdedele af øens befolkning stadig er uden strøm.

”Som jeg annoncerede 1. maj, var showet altid tænkt som en tolv-ugers turné på grund af mine forpligtelser til min kommende tv-serie og min nye film,” fortsætter Michael Moore.

”På Broadway, Donald, kalder de det en ’BEGRÆNSET PERIODE’ – præcist, som vi tænker, at dit præsidentembede burde være.”

Donald Trump er dog stadig USA’s præsident, men Moore har allerede annonceret, at han vil turnere med showet igen til næste sommer.

Han har også oprettet hjemmesiden TrumpiLeaks for folk, der ligger inde med belastende oplysninger om præsidenten. Han arbejder desuden på filmen Fahrenheit 11/9 – titlen refererer til Moores anti-Bush-film fra 2004 og datoen 9. november 2016, hvor Trump vandt det amerikanske valg.

Klip: The Terms of My Surrender

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko