Nyhed
11. aug. 2020 | 17:14 - Opdateret 12. aug. 2020 | 10:51

Doggystyle-skaber går til filmen

Foto | Valdemar Winge Leisner
Veninderne Asta (Rosemarie Mosbæk) og Jose (Josephine Park) har en fest i badekarret i DR-serien Doggystyle, hvis instruktør og forfatter er på vej med sin første spillefilm.

Anna Emma Haudal har fået ti millioner kroner fra Det Danske Filminstitut til en film med titlen Venuseffekten, der produceres af et filmselskab på vej frem.

Af Nicki Bruun

Ungdomsserien Doggystyle har de seneste år været en succes for DR. Serien vandt i 2019 en Robert for bedste korte tv-serie, og hundredtusindvis af seere har ifølge DR fulgt med på tv-stationens streamingtjeneste.

Ophavskvinden bag serien, Anna Emma Haudal, har tidligere skrevet afsnit af julekalenderen Theo & den magiske talisman og komedieserien Sjit Happens samt stået bag kortfilmen Sofa, der kan ses på Ekko Shortlist og var nomineret ved Ekko Shortlist Awards 2018.

Men nu er hun klar til for alvor at springe ud i filmens verden.

Hun skriver og instruerer et filmprojekt, der har fået hele ti millioner kroner i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts børne- og ungdomskonsulent Lotte Svendsen. På Filminstituttet side hedder filmen Pussy Power, men distributøren oplyser til Ekko, at filmen har ændret navn til Venuseffekten.

Venuseffekten produceres på filmselskabet Motor Productions, der er stiftet i 2018 af den prisvindende manuskriptforfatter Christian Torpe og produceren Jesper Morthorst.

Dødsnat for millioner
Motor Productions har også fået produktionsstøtte til en anden film af en ny, kvindelig stemme i dansk film.

Tea Lindeburg er uddannet på Super16 og var engang vært på filmprogrammet DR2 Premiere. Men nu er hun gået bag kameraet.

Hun har skrevet den kommende Netflix-serie Equinox baseret på sin podcast af samme navn, og så har hun også fået produktionsstøtte på 5,4 millioner af filmkonsulenten Silje Riise Næss til et projekt med titlen En dødsnat.

Produktionsselskabet har tidligere stået bag serierne Rita og Fred til lands, som Christian Torpe skabte for henholdsvis TV 2 og DR.

Torpe har skrevet Bille Augusts film om Karen Blixen, Pagten, der er i optagelse nu, og som Motor producerer i samarbejde med SF Studios.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko