Nyhed
05. okt. 2006 | 10:43

DR døjer med dyre rettigheder

Danmarks Radios enorme arkiv skal på nettet
Af Markus Bernsen

 men det bliver både dyrt og tidskrævende.

Selv om danske licensbetalere allerede én gang har betalt for indholdet i Danmarks Radios tv- og radioarkiver, bliver det en dyr omgang at få lagt det ud på internettet til fri afbenyttelse for hele befolkningen.

I sommer afsatte regeringen endnu 75 millioner kroner til digitaliseringen af de 35 hyldekilometer af bånd, ruller og spoler, der samler støv i Tv-byens kælder.

Prisen for den tekniske del af arbejdet forventes at løbe op på 284 millioner kroner, men det beløb risikerer at blive tre gange så højt, når DR skal til at købe rettighederne til materialet.

BBCs alternative løsning
Før digitaliseringen bliver til noget, skal alle de musikere, skuespillere og andre, der medvirker i tv-udsendelserne, nemlig betales, og det forventes at koste op mod en halv milliard kroner og tage mindst ti år.

Allerede i foråret offentliggjorde DR's engelske public service-storebror, BBC, dele af deres arkiver under en alternativ rettighedsbeskyttelse i stil med den såkaldte Creative Commons-licens, som EKKO sætter fokus på i det kommende nummer (på gaden 1. november).

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko