Nyhed
05. apr. 2022 | 12:49

DR lukker rost ungdomskanal

Foto | Jan Bastian Muñoz Marthinsen
I DR3-serien Ingen vej tilbage fortæller Nanna (Ane Stensgaard Juul) sin veninde (Mathilde Lundberg), at hun er blevet gravid. Nu er DR også i gang med at skabe nyt liv på sin ungdomsplatform.

DR3 stopper som selvstændig platform og kommer fremover til at høre under P3, som skal producere ungdoms-tv.

Af Nicki Bruun

Med jævne mellemrum kommer der på DR3 ungdomsserier, som oftest får rosende ord med på vejen af Ekkos anmeldere.

Senest gav vi fem stjerner til stortalentet Andrias Høgennis Ingen vej tilbage, men nu lukker DR ungdomskanalen, der i 2020 gik fra at være på flow-tv til udelukkende at være digital.

Fremover skal DR3 føres ind under public service-stationens velkendte ungdomskanal P3, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Det gør man i håbet om at skabe et mere sammenhængende ungdomstilbud og genkendelighed i den danske befolkning.

”Vi vælger at videreføre P3-navnet, som i forvejen er stærkt og favner bredt, men indholds- og genremæssigt kommer det med tiden til at få et nyt udtryk. Det her er kun startskuddet, og derfor vil det også tage et stykke tid, før den fulde karakter af det nye P3 afspejler sig i det indhold, der når ud til brugerne,” siger Malene Birkebæk, ledende redaktionschef i DR Ung, i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Ungdommen flytter sig hele tiden, og vi skal flytte os med. Vores indhold har været med til at gøre det legitimt at tale åbent om, hvad der er svært ved at være ung. Det vil vi stadigvæk gøre, men ambitionen fremover er i højere grad at være et inspirerende fristed, der viser en vej ud af det, der kan være svært, og hvor man lades op med håb, handlekraft og positivitet til at begå sig i ungelivet.”

Massiv konkurrence
Med lukningen af DR3 vil man dog ikke stoppe med at producere tv-indhold til det unge publikum, fastslår DR i pressemeddelelsen.

Blot vil man fremover møde et limegrønt P3-logo, når man sætter sig for at streame ungdomsindhold på DRTV.

Det er blandt andet den store konkurrence på markedet, der får DR til at konsolidere de to platforme.

”Vi oplever en massiv konkurrence om de unges opmærksomhed, og de eksponeres for stakkevis af indhold fra udenlandske streamingtjenester. Derfor er ambitionen at skabe et entydigt dansk ungetilbud, der harmonerer med medievanerne i en digital tidsalder,” udtaler Malene Birkebæk.

”Med de bedste greb fra DR3 og det eksisterende P3 tager indholdet udgangspunkt i hverdagen for en dansk ung og giver dermed et fælles referencepunkt, der tager de unges perspektiv og dagsordner seriøst.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko