Nyhed
23. aug. 2005 | 11:23

EKKO #29 med Per Fly og Asger Leth

EKKO #29 er på gaden med tema om fædrelandet i anledning af sidste del af Per Flys Danmarkstrilogi. Desuden interview med Asger Leth om hans debutfilm om bandekrig i Haiti.
Af Mads R. Mariegaard

"Jeg har filmet i mange slumkvarterer i verden og har aldrig set noget værre end Cité Soleil." Asger Leths dramatiske debutfilm, Ghosts of Cité Soleil, som ventes til Danmark næste år, følger en gruppe ghetto-bandemedlemmer i Haiti midt i landets blodige borgerkrig. Henrik List taler med instruktøren om at sætte sit liv på spil, om fascinationen af den karismatiske gangsterleder 2Pac og om at træde ud af sin berømte far Jørgen Leths skygge.

I et tema om Fædreland sætter vi fokus på et begreb, der kan virke forældet, men som er mere aktuelt end nogensinde midt i en globaliseret tid. Per Fly fortæller om Drabet, afslutningen på hans store Danmarkstrilogi, og sociologen Henrik Dahl vurderer trilogien — som fagmand. "Middelklassens største problem er, at den ikke er god nok og inderst inde godt ved det," skriver han. Jørgen Leths hjemstavnsfilm Aarhus anmeldes af kollegaen Nils Malmros, mens Peter Schepelern præsenterer Edgar Reitz' episke storværk Heimat i anledning af tredje del, som DR2 viser i efteråret. Jakob Levinsen tager på en filmrejse igennem USA, hvor et hjem er ét mål i bevægelse.

"Der er ved at opstå en myte om mig: At jeg er skingrende vanvittig og simpelthen ikke vil lytte til noget som helst." Anders Rønnow-Klarlund fortæller om sin kamp med Strings og sine erfaringer med Filminstituttet. Vi tegner portrætter af den japanske tegnefilmmester Hayao Miyazaki (Det levende slot), kultinstruktøren Jim Jarmusch (Broken Flowers) og forfatteren Roald Dahl, der har skabt historien til Charlie og chokoladefabrikken. Vi ser på det sydkoreanske filmboom, og Christoffer Boe taler — med sig selv — om sin nye film, Allegro. Sommerens heftige filmdebat bliver opsummeret og kommenteret af Morten Piil.

EKKO #29 kan købes i kiosker over hele landet fra onsdag den 24. august. Bestil abonnement på www.ekkofilm.dk eller på EKKOs sekretariat, telefon 3321 4196.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko