Nyhed
24. mar. 2006 | 15:08

Europæisk filmstøtte under lup

Dansk sommer-konference skal finde recepten for europæisk film.
Af Markus Bernsen

Hvorfor poster europæiske lande så mange offentlige midler i film, der bliver set af så få? Det er spørgsmålet, som konferencen Copenhagen Think Tank skal forsøge at svare på, når repræsentanter fra den europæiske filmbranche mødes i København til juni.

Hvert år bruger europæiske lande mere end ti milliarder offentlige kroner på omkring 700 film, selv om de til sammen kun kaprer syv procent af det europæiske marked.

Det er et problem, mener Henning Camre, direktør for Det Danske Filminstitut, der står bag initiativet til Copenhagen Think Tank.

De svære spørgsmål
"Det bedste er at bringe spørgsmålet ud i dagslys," siger Camre, der har bemærket en vis nervøsitet omkring konferencen, til filmbladet Screen International. Nogle frygter, at konferencens resultater vil skræmme investorer og politikere til at trække penge ud af branchen. "Vi burde være modige nok til at stille de svære spørgsmål, før andre gør det," mener Henning Camre.

At spørgsmålene netop skal tages op i København er næppe en tilfældighed. Med en markedsandel for 2005 på 32,4 procent herhjemme sætter danske film et forbillede for de fleste andre europæiske lande.     

Fra den 21. - 24. juni vil Copenhagen Think Tank samle omkring 150 producenter, distributører, festivalledere og ansatte ved de europæiske landes offentlige støtteordninger. Blandt deltagerne er Zentropas Peter Aalbæk Jensen, Filminstituttets direktør Henning Camre og direktør for Berlin Filmfestival Dieter Kosslick. 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko