Nyhed
12. sep. 2011 | 17:53

FAF tog revanche i Ekko Film Cup

Sidste års toere i danmarksmesterskabet i filmfodbold, filmarbejderne fra FAF, kom, så og sejrede i sidste ende over Nimbus Film, som på deres vej mod finalen slog en hær af Notkin’er.
Af Jesper Bo Petersen

Siden filmarbejdernes forening, FAF, sidste år debuterede i Ekko Film Cup med en fornem andenplads, har de formået at sætte deres umiskendelige præg på danmarksmesterskabet i filmfodbold.

Sidste år kæmpede de sig helt ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence mod Zentropa, der i sidste ende løb med sejren.

I fredags kunne FAF så løfte den eftertragtede vandrepokal efter en komfortabel og fortjent 2-0-sejr over Nimbus Film, da Ekko Film Cup 2011 løb af stablen på Avedøre Stadion - ikke mindst takket være fotograferne, Jens Berlin og Niklas Herskind, turneringens måske bedste spiller. Med deres lange ben og hurtige løb i dybden var de her, der og alle vegne.

I turneringens andensidste runde kom den kamp, som filmarbejderne havde ventet et helt år på. En gentagelse af sidste års finale mod Zentropa.

”Det var den sødeste vendetta at slå Zentropa i semifinalen,” lød det jublende fra angrebsesset, instruktør Kenneth Kainz, umiddelbart efter præmie-overrækkelsen.

”Vi tog én kamp ad gangen. Zentropa var allerede mentalt i finalen, da de startede turneringen,” vurderede Kainz.

Charlie ”Messi” Medina
Zentropa stillede igen med skuespilleren Cyron Melville som dribleferm midtbanegeneral, og manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg var endnu engang en levende mur i målet.

Det var dog Charlie Medina, som i de sidste afgørende kampe markerede sig stærkest blandt Filmbyens drenge. I kvartfinalen mod TV 2 tegnede han sig for turneringens bedste mål, som årets yderst veloplagte kommentator Andreas Kraul meget præcist beskrev som en ”fænomenal kattepote”.

Det var dog langt fra den eneste ros P3-kommentatoren havde til den tunge, men elegante Medina, hvis afdribling - nærmest en piruet - af to TV 2-spillere gav ham mellemnavnet ”Messi”.

Nicolas Bro som dommer
Nimbus blev fra turneringens start anset som lidt af en outsider. Sidste år undgik holdet med nød og næppe jumbopladsen, mens de i 2009 forbitrede måtte sluge den absolutte sidsteplads. Men ikke mindst med en 8-0-sejr over DR tidligt i turneringen beviste de, at de i år hørte til blandt pokalfighterne.

Og der blev vitterlig kæmpet om pokalen.

Skuespiller og Ekko Film Cup-dommer Nicolas Bro var ikke altid helt tryg ved situationen, og måtte ind imellem i sine kendelser hente hjælpe fra både spillere og tilskuere. Han holdt dog hovedet koldt og havde fuldstændig styr på begivenhederne i slutrunden.

Hvor ligger Nimbus Film?
Vinderne fra 2009, Cosmo Film, kæmpede særlig indædt. Holdet stillede med blandt andre med den modne hipster Martin Kongstad, hvis novellesamling Han danser på sin søns grav selskabet er i gang med at filmatisere.

Direktør Rasmus Thorsen var med på sidelinjen som træner, og efter nederlaget til Nimbus Film i semifinalen tog han resolut sagen i egen hånd. Antallet af faste Nimbus-medarbejdere på Nimbus-holdet var nemlig suspekt lavt, mente direktøren, som umiddelbart efter nederlaget foretog en rundspørge blandt modstanderne: ”Hvad er adressen på Nimbus Film?”

Det er Hauchsvej 17, kan redaktionen oplyse - i modsætning til mange af Nimbus-spillerne, som spillede i trøjer med det mystiske sponsornavn ”Kailow Tryk”.

Nimbus’ producer Anders Toft Andersen var dog med og gjorde en flot figur i målet, hvor ikke bare hans spraglede trøje og høje, lyse hår, men også flere feberredninger i finalen fik Andreas Kraul til at drage en sammenligning med Peter Schmeichel.

En hær af Notkin’er
DR stillede også med et stort set nyt hold, hvor profilerne talte P1’s Klaus Rothstein og den tidligere talentdommer og vært på Aftenshowet, Nikolaj Koppel.

Men faktisk skulle man tro, at der var tale om en samling kloner, for samtlige spillere bar navnet ”Notkin” på ryggen - med reference til DR 2’s just afgåede chef, Arne Notkin.

Trøjerne var dog blevet lavet før kanalchefens pludselige afgang og var mest af alt ment som en kommentar til Ekko, der tidligere har været i clinch med Notkin over dokumentarfilmen Defamation og i sommers bragte et portræt af stationsforstanderen under overskriften ”DR 2’s Dr. Jekyll og Mr. Hyde”.

”Vi tænkte, at intet kunne være mere skræmmende end en hær af Arne Notkin’er,” forklarede DR-holdet, der dog mindede mere om den pæne Dr. Jekyll end den skræmmende Mr. Hyde og måtte dele jumbopladsen med det ukuelige pigehold, Girls United.

Publikumsfavorit
Fridthjof Film var med for første gang, og selvom de røg ud i kvartfinalen til FAF, nåede holdet, som har trænet i månederne op til turneringen, at sætte et positivt præg på løjerne.

Blå mænd -instruktøren Rasmus Heide viste stor autoritet som målmand, Gordon Kennedy leverede en ivrig indsats, og selveste direktøren for det hele, Ronnie Fridthjof, var også med på grønsværen - dog kun for en kort bemærkning.

Holdets filmklipper Sara Bøgh Jensen blev helt fortjent udråbt som publikumsfavorit af Andreas Kraul i kommentatorboksen. Det affødte begejstret hujen på sidelinjen, og fra grønsværen blev der kvitteret med en vrikkende popo.

Ukendt gerningsmand
Da aftenen så småt begyndte at melde sin ankomst efter en usædvanlig solbeskinnet fredag i september, kunne FAF lade champagne-propperne springe og løfte vandrepokalen i vejret.

Og deres navn vil nu for tid og evighed står på pokalen efter Cosmo og Zentropa ... og Girls United.

Pigerne blev sidste år indgraveret, efter en ukendt gerningsmand stjal pokalen til fodboldfesten. Ifølge pigerne var det en af holdets mange, dedikerede fans, som stod bag aktionen.

”Den handling kender vi intet til, og vi må på det kraftigste tage afstand fra den,” proklamerede de forud for årets turnering.

Et års håneret
Ekko Film Cup 2011 - der var sponsoreret af Produktionen.dk - blev dokumenteret af Nikolaj Feifer, og i forhold til sine forgængere, Michael Noer og Christoffer Boe, udvidede den nyudklækkede instruktør dækningen med to assistenter i en vaskeægte flerkamera-produktion.

I filmen vil man kunne opleve nederlagets bitre stund, sejrens rus og selvfølgelig FAF-medlemmernes vej mod titlen, der indebærer et helt års håneret i filmbranchen.

Hvem der bliver det næste navn på pokalen, afgøres, når Ekko Film Cup 2012 løber af stablen.


Kommentarer

Resultater

Gruppe 1

Ekko - FAF                   0-3
FAF - SF Film                2-0
SF Film - Ekko              0-2

Gruppe 2

Zentropa - Nimbus Film 1-1
DR - Zentropa              0-3
Nimbus Film - DR          8-0

Gruppe 3

Filmskolen - TV 2          0-2
Miso Film - Filmskolen   1-0
TV 2 - Miso Film            4-0

Taberfinaler

SF Film - Girls United      6-0
DR - Filmskolen              0-1

Kvartfinaler

FAF - Fridthjof Film          2-0
Cosmo - Ekko                1-0
TV 2 - Zentropa              0-2
Nimbus Film - Miso          1-0

Semifinaler

FAF - Zentropa                1-0
Cosmo - Nimbus Film       0-2

Finale

FAF - Nimbus Film            1-0
© Filmmagasinet Ekko