Nyhed
02. aug. 2017 | 12:27

Familiefilm giver en god biografsommer

Foto | Regner Grasten Film
Filmatiseringen af Bjarne Reuter-bogen Kidnapning fik ikke mange stjerner af Ekkos anmelder, men den har lokket en del danskere i biografen i en våd juli måned.

Kombinationen af familiefilm og dårligt vejr giver fremgang for billetsalget i danske biografer denne sommer.

Af Nicki Bruun

Det er ikke nogen hemmelighed, at filmproducenter og distributører, der sender film ud om sommeren, har det helt fint med dårligt sommervejr.

Folk går nemlig hellere i biografen i regnvejr end i solskin, lyder tesen. Og det tyder på, at den holder stik.

Der har nemlig været en stigning på 3,6 procent i billetsalget i årets juni og juli måned sammenlignet med sidste år. Det skriver formanden for Danske Biografer og Ekko-blogger Kim Pedersen på Danske Biografers hjemmeside.

Og fremgangen kan især tilskrives de mange børne- og familiefilm, som er blevet vist i perioden. Der er sket en stigning i besøgstallet på 16,8 procent sammenlignet med sidste år, hvor der ligesom i år blev vist tolv børne- og familiefilm i danske biografer i de to måneder.

514.794 mennesker så en familiefilm i løbet af juni og juli i år. Sidste år var tallet 440.661. Det er især Grusomme mig 3, der har trukket børnefamilierne i biografen. Med et tilskuerantal på næsten 300.000 i perioden tegner filmen sig for over halvdelen af de solgte billetter.

Guddommeligt heltemodig
Kim Pedersen har på det seneste haft et blog-opgør her på siden med producenten Regner Grasten. Pedersen finder det morsomt, at Grasten er ”gået fra filmkøbmand til filmkunstens fortaler”.

Imens har Regner Grasten harceleret over, at Kim Pedersen ”taler dansk film så langt ned, at biograferne til sidst ikke gider vise filmene”.

I sin opgørelse over sommeren for danske biografer skriver Pedersen imidlertid i rosende toner om Grastens Bjarne Reuter-filmatisering Kidnapning, der har sikret dansk film en markedsandel i juli måned.

”Takket være Regner Grastens heltemodige, uselviske og ja, ligefrem guddommelige indsats med at udsende Kidnapning om sommeren blev dansk films juli måned langt bedre end sidste år,” skriver Pedersen i en tone, hvor man dog fornemmer en vis ironi.

Kidnapning fik premiere den 13. juli og har solgt 67.962 billetter i juli. Efter roserne skriver Kim Pedersen da også et aber dabei om, hvorfor markedsandelen på 10,2 procent for dansk film i juli er en succes.

”Men okay, sidste år blev der slet ikke udsendt nye danske film i juli. For året foreløbigt er den samlede danske markedsandel dog kun på 20,2 procent i modsætning til sidste års 22,0 procent på samme tidspunkt.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko