Nyhed
29. maj 2018 | 08:59

Dansk festival får nyt Oscar-stempel

Foto | Line Svindt
Odense International Film Festival præsenterer hvert år et program fyldt med talentfulde filmskabere fra både Danmark og udlandet.

Odense International Film Festival kan nu sende dokumentarfilm til Oscar-akademiet og offentliggør et program med filmskabere kendt fra Ekko Shortlist.

Af Nicki Bruun

Danmarks ældste filmfestival, kortfilmfestivalen Odense International Film Festival, er også landets eneste med hele fire konkurrencer, der kan føre til en Oscar-nominering.

Det er et faktum, efter at festivalen her til morgen har offentliggjort, at også den nye kategori ”bedste dokumentar” har fået det officielle Oscar-stempel.

Dermed kan vinderen af kategorien sendes direkte videre til Oscar-akademiets nomineringsudvalg.

Det samme er tilfældet med tre af festivalens andre konkurrencer: Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Animationskonkurrencen.

”Det en stor anerkendelse af landets ældste filmfestival, som har formået at forny og udvikle sin position som kortfilmens centrum i Danmark,” siger by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind, i en pressemeddelelse udsendt af festivalen.

Danske talenter
I samme ombæring har Odense International Film Festival (OFF) også offentliggjort det fulde program med 111 kortfilm, der kan vinde priser, når festivalen kører 27. august – 2. september 2018.

Ifølge førnævnte pressemeddelelse er hele 2600 kortfilm fra 101 lande blevet indsendt til årets filmfestival. Blandt de udvalgte finder man eksempelvis Fodbolddommeren, hvor Rudi Køhnke, der lige nu kan opleves i DR3-serien Rudi er bange,spiller hovedrollen.

Det gjorde han også i instruktøren Jesper Quistgaards Ødeland, som Køhnke vandt skuespilprisen ved Ekko Shortlist Awards 2016 for. Kristian Håskjolds En værdig mand, der indtil for nylig har kunnet opleves på Ekko Shortlist, er ligesom Fodbolddommeren at finde i Den Danske Konkurrence.

Blandt de danske film er også Hotel Boy med Claes Bang i hovedrollen, som stadig kan ses på Ekko Shortlist.

Desuden er nogle danske film også udtaget til hovedkonkurrencen på Odense International Film Festival. De tæller Akvarieklubben af Peter Ahlén, hvis Mørke rum var nomineret til fem priser ved Ekko Shortlist Awards 2016. Også animationsfilmen Reverie, dokumentaren Hjemsøgelsen og fiktionsfilmen Min fjendes bror er danske film i årets hovedkonkurrence.

Tårnhøjt niveau
Foruden Danmark er der blandt de udvalgte kortfilm repræsenteret hele 34 lande.

”Vi har set et tårnhøjt niveau blandt de tilmeldte film, hvilket har gjort udvælgelsen af de 111 film meget, meget svær,” siger festivalleder Birgitte Weinberger i pressemeddelelsen.

”Vi går selvfølgelig efter de bedste film, men også efter diversitet. Vi vil bringe hele verden til OFF, ud i verden og ind i verdener.”

Se listen med alle de udvalgte film til Odense International Film Festival 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko