Nyhed
02. sep. 2020 | 15:31

Dansk Oscar-jagt skudt i gang

Foto | Phil McCarten
Produceren Kim Magnusson er den mest Oscar-hædrede danske filmskaber, der har vundet de eftertragtede priser to gange.

Ambitiøse filmskabere kan med penge fra Den Vestdanske Filmpulje og råd fra Oscar-vinderen Kim Magnusson deltage i projekt om at vinde en Oscar for bedste kortfilm.

Af Lasse Torp Hansen

Den Vestdanske Filmpulje vil vinde en Oscar for bedste kortfilm, og den regionale filmfond er villig til at betale for det.

I jagten på prisen har filmfonden rustet sig med to kraftige våben: penge og erfaring.

Pengene kommer i form af en pulje på en million kroner, hvor fire kortfilmprojekter kan søge om at få produktionsstøtte på op til 200.000 kroner hver til at skabe deres bud på en Oscar-vinder.

Erfaringen kommer i form af mentor og sparringspartner Kim Magnusson, som er den mest Oscar-hædrede dansker.

Han vil være med til at vælge blandt projekterne, som får støtte, og han vil stå til rådighed for de udvalgte filmskabere. Desuden arrangerer Magnusson to workshops, der skal guide projekterne på den rette Oscar-kurs.

”Jeg elsker at dele ud af min erfaring, hjælpe og opdage nyt talent,” udtaler Kim Magnusson i en pressemeddelelse.

”Derfor mener jeg også, at det er et vigtigt initiativ, at der nu sættes fokus på kortfilm med international appeal fortalt med et stærkt regionalt afsæt.”

Glimt i øjet
Kim Magnusson har produceret to Oscar-vindende kortfilm, Valgaften og Helium, og er blevet nomineret yderligere fire gange, senest for Aske Bangs Silent Nights.

Han har desuden produceret Anders Thomas Jensens mest berømte og elskede film: Blinkende lygter, De grønne slagtere og Adams æbler.

Projektet bliver skudt i gang den 21. september, hvor Kim Magnusson i Filmby Aarhus vil øse ud af sin viden og erfaring med at skabe prisbelønnede film. Den Vestdanske Filmpulje anbefaler alle ansøgere at deltage i arrangementet.

”Det er selvsagt med et glimt i øjet, når vi siger, vi går efter en Oscar. Vi gør det for at sætte fokus på, at det korte format kan og skal tages seriøst, da det er her, det nye talent skal findes,” siger filmfondens direktør, den tidligere producent Ronnie Fridthjof.

”Det vil selvfølgelig være fantastisk med en ’Regional Oscar’, men det vigtigste er, at vi får fire super gode kortfilm på højt internationalt niveau, der kan åbne døren for de kreative aktører bag projekterne.”

Stolt dansk tradition
I en tid, hvor kortfilm ikke længere kan få støtte i samme omfang som før igennem Det Danske Filminstitut, er andre puljer og foreninger essentielle for producenterne af kortfilm.

Den Vestdanske Filmpulje ser kortfilm som en vigtig og stolt tradition i Danmark.

I pressemeddelelsen fremhæves Ekko Shortlist Awards, Robert-prisen og Odense International Film Festival som fremmende for genren og medvirkende til den stolte danske tradition for kortfilm af høj kvalitet.

Danmark har vundet fire Oscars for bedste kortfilm og fået tolv nomineringer.

Både nye og erfarne produktionsselskaber kan ansøge om at være del i projektet, men man skal have produceret mindst én kortfilm.

Ansøgningsfristen er 5. november.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko