Cph Pix 2017
09. okt. 2017 | 18:54

Gensyn med Pix-favoritter

Foto | Andrew Droz Palermo
Casey Affleck (th.), der iklædt et hvidt lagen hjemsøger Rooney Mara, kan lyde fjollet. Men David Lowerys A Ghost Story går lige i hjertekulen. Den har fået fem stjerner af Ekkos anmelder og kan ses en sidste gang på onsdag klokken 21.30 i Dagmar.

Flere af Ekkos favoritter får en ekstra visning på Cph Pix, der overraskende sætter prikken over i’et med Oscar-vinderen Anders Walters spillefilmdebut.

Af David Madsen

Københavns store filmfestival for fiktion har kørt siden 28. september og slutter på onsdag 11. oktober med Sean Bakers The Florida Project.

Men inden festivalen forlader de københavnske biografsale, har Cph Pix annonceret, at en række film vil få en sidste biografvisning på onsdag. Så hvis du har haft for travlt til at se nogle af perlerne, er der altså en sidste chance.

Særligt glædeligt er det, at Cph Pix har valgt at vise David Lowerys A Ghost Story og Dome Karukoskis Tom of Finland. Begge fik fem stjerner af Ekkos anmeldere.

A Ghost Story er et sjældent smukt portræt af livet efter døden, hvor en lagenbeklædt Casey Affleck sørgmodigt ser på udefra, mens konen (Rooney Mara) begræder mandens død.

Den bliver vist 21.30 i Dagmar.

På en festival, der har haft masser af forfriskende indslag i homo-genren, står Tom of Finland tilbage som en af de bedste. Den formår at vise intolerancens grimme ansigt frem i en autentisk historie om den finske Touko Laaksonen, der i hemmelighed tegner mænd med svulstige penisser og homo-erotisk kunst.

Den bliver vist 20 i Empire Bio.

Den blodige Blade of the Immortal, kultinstruktøren Takashi Miikes film nummer 100, får en ekstra visning klokken 21.00 i Cinemateket. Også How to Talk to Girls At Parties er blevet udvalgt til en ekstravisning klokken 16.30 i Cinemateket, til trods for at den er blevet udskældt af flere anmeldere. Den fik kun to stjerner af Ekko.

De danske film
Også de danske film har fået endnu en chance i spotlyset.

Kammerspillet Doctor Harvig bliver vist klokken 22.15 i Empire Bio, mens Kristian Sejrbo Lidegaards spillefilmdebut Sange i solen bliver vist klokken 19 i Cinemateket. Begge film fik tre stjerner af Ekkos anmeldere, som dog roste Kristian Halkens præstation i Doctor Harvig og Victoria Carmen Sonnes spil i Sange i solen.

Sidstnævnte blev af Ekkos anmelder kaldt ”den nye stjerne i dansk film”.

I ellevte time har Cph Pix annonceret, at I Kill Giants bliver vist på onsdag klokken 19 i Grand. Det er danske Anders Walters debutspillefilm, og den er med spænding imødeset, fordi Walter i 2014 vandt en Oscar for bedste kortfilm med Helium.

Trailer: A Ghost Story

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko