Nyhed
15. juli 2010 | 11:42

Genz laver ny film til halv pris

Efter succesen med Frygtelig lykkelig filmatiserer Henrik Ruben Genz endnu en Erling Jepsen-roman med et markant mindre budget.

Af Andreas Straarup

Undskyld jeg forstyrrer kommer Henrik Ruben Genz’ næste film til at hedde. Den er baseret på Erling Jepsens roman Biroller fra 2009, og optagelserne begynder til november.

Rollebesætningen er endnu ikke fastlagt. Men ifølge Thomas Gammeltoft, der er administrerende direktør hos Fine & Mellow, som producerer filmen, bliver den ”en grotesk, eksistentiel komedie”.

Typisk Erling Jepsen, med andre ord.

Handlingen koncentrerer sig om en pige, der lever sammen med sin mor og ikke kender sin far. Moren betegner hende som ”et teknisk uheld”, men undervejs får pigen en idé om, hvem hendes far kan være.

Undgår dyre locations
Omtrent elleve millioner kommer det til at koste at producere Undskyld jeg forstyrrer, og det er kun lidt mere end halvdelen af, hvad Bodil- og Robert-vinderen Frygtelig lykkelig kostede.

Den havde et budget på 20,5 millioner kroner.

Manuskriptet er skåret, så det ikke indeholder alt for dyre locations, og Thomas Gammeltoft erkender, at den generelle krise i filmbranchen har fået Fine & Mellow til at satse på billigere produktioner.

”Med Undskyld jeg forstyrrer har vi sagt: ’Vi bliver nødt til at lave en film, som ikke vælter os økonomisk, hvis den ikke går godt.’”

Succes gav intet overskud
Thomas Gammeltoft mener ikke, at det længere er realistisk med skuespillergager på 12-15.000 om dagen.

”Der er simpelthen ikke stort nok publikumsgrundlag til det i Danmark,” siger han og tilføjer, at Frygtelig lykkelig ikke har været nogen stor økonomisk gevinst for Fine & Mellow.

Den solgte ellers 257.000 biografbilletter.

”Alt var okay og det hele, men sandheden er, at jeg ikke har set en krone for den,” siger producenten.

Frygtelig lykkelig var med i Biografklub Danmark, hvor billetter sælges til halv pris. Desuden er salget af dvd’er faldet drastisk.

Remake af Frygtelig lykkelig
På grund af krisen har man hos Fine & Mellow været nødt til at omstrukturere og afskedige nogle medarbejdere.

Tanken bag omstruktureringen er især, at man vil orientere sig mere mod udlandet og lave flere engelsksprogede produktioner. Blandt andet en remake af Frygtelig lykkelig, som Genz skal instruere på ny.

Man vil også satse mere på tv-serier, og det afskrækker ikke Gammeltoft, at mange danske instruktører hidtil har floppet, når de har lavet engelsksprogede film.

”Jeg mener, det er nødvendigt. Vi skal ikke lade os afskrække af fiaskoerne, for der er ikke nogen vej udenom. Vi skal også til at producere i udlandet,” siger han.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko