Nyhed
13. sep. 2022 | 10:45

HBO-serier sejrer ved Emmy-uddeling

Foto | HBO
De fire stenrige Roy-søskende skåler i et sjældent hyggeligt øjeblik i Succession, der vinder Emmy-priser og bliver hyldet som en af tidens bedste serier.

Succession og The White Lotus vinder priser ved den amerikanske tv-uddeling, hvor der blev skrevet historie med hæder til asiatisk Squid Game-skuespiller og unge Zendaya.

Af Nicki Bruun

I går aftes amerikansk tid løb verdens mest prestigefulde tv-prisuddeling af stablen.

Her blev der rundhåndet uddelt priser til nogle af de mange forrygende serier, som i disse år pryder verdens tv-skærme.

Den store vinder i drama-kategorien blev en serie, der adskillige gange de seneste år i både Ekkos og andre spalter er blevet udråbt til tidens absolut bedste: Succession, hvis tredje sæson vores anmelder sidste år gav seks stjerner.

Serien vandt i et felt bestående af blandt andre ligeledes fremragende Better Call Saul og Severance, men det blev HBO-serien Succession, der trak det længste strå.

Og det gjorde den hæderkronede tv-kanal flere gange i løbet af prisuddelingen.

Det blev nemlig også til sejr i kategorien for bedste miniserie, hvor den satiriske dramedy The White Lotus vandt prisen. Selv om den er en miniserie, er The White Lotus på vej med en ny sæson.

Den kommer til oktober på HBO Max, og denne gang vil handlingen udspille sig omkring en ny flok rige mennesker på et luksushotel på Malta.

Historiske priser
I kategorien for bedste komedieserie gentog Apple Tv+-serien Ted Lasso sidste års bedrift og snuppede statuetten.

Hovedrolleindehaveren i serien om en amerikansk fodboldtræner, der prøver lykken i England, Jason Sudeikis, vandt desuden for sin præstation.

Også det unge stjerneskud Zendaya, der har indtaget verdens biograflærreder i blandt andet Dune, kunne fejre sejren, som hun gjorde i 2020.

Dermed er den blot 26-årige skuespiller, der har vundet begge priser for sin rolle som Rue i Euphoria, blevet den yngste nogensinde dobbelte Emmy-vinder i historien.

Der blev også skrevet historie i kategorien for bedste mandlige skuespiller i en dramaserie.

Her gik prisen til sydkoreanske Lee Jung-jae, som spiller hovedrollen i Netflix-hittet Squid Game. Han blev den første asiatiske skuespiller til at vinde prisen i kategorien og den fjerde asiatiske skuespiller til at vinde en skuespilpris ved Emmy-uddelingen.

Se liste med alle vinderne!

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko