Nyhed
12. juni 2017 | 14:19

Hella Joof laver Happy Ending

Foto | Jørgen Johansson
I Bankerot spiller Hella Joof en skolepsykolog, der forsøger at få Dion (Esben Dalgaard Andersen) til at tage ansvar for sit liv, ofte med latter til følge.

Instruktørens næste film bliver en komedie om den svære kærlighed, som den ser ud i livets efterår for et pensionist-ægtepar.

Af Nicki Bruun

Michael Haneke fik ikke nogen lykkelig slutning med Happy End på årets Cannes-festival. Filmen blev modtaget med skuffelse af pressen, og den dobbelte Guldpalmevinder måtte gå hjem uden priser.

Det afskrækker dog ikke Hella Joof fra nu at lave en film med en næsten enslydende titel: Happy Ending.

Komedien har Birthe Neumann og Kurt Ravn i hovedrollerne som det ældre ægtepar Helle og Peter. Da arbejdsnarkomanen Peter endelig går på pension, kaster han sig over vinimport, og det får ægteparret til at gå fra hinanden.

Nu skal de prøve at leve hver for sig efter 50-års ægteskab og starte forfra i livets efterår.

”Vi vil lave en smuk og sjov og trist og kærlig og liderlig film om dem, der i folkemunde bliver kaldt ’den grå lagune’. Dem der har friværdi og rejser med Politiken Plus. Og vi vil eksplorere i den rustne kærlighed og seksualitet og glæde os over, at det aldrig er for sent, og at det, der ligner en tragedie, kan være porten til et nyt, uopdyrket land,” siger instruktør Hella Joof i en pressemeddelelse.

Originale komedier
Manuskriptet står Mette Heeno igen for. Hun har også skrevet Hella Joofs to seneste projekter, All Inclusive fra 2014 – der blev en biografsucces med 412.850 solgte billetter – og tv-serien Bedre skilt end aldrig, som Heeno skabte og Joof instruerede alle otte afsnit af.

Hella Joof slog først igennem som skuespiller, men debuterede i 2001 som instruktør med En kort en lang, der blev en succes med over en halv million solgte billetter.

Siden har hun med film som Fidibus (2006) og Sover Dolly på ryggen? (2012) været fast leverandør af originale komedier i en genre, hvor der ellers er blevet produceret en masse fortsættelser. Hun har også markeret sig som en stærk debattør og senest bidraget til Ekko #74 med indlægget Filmbranchen er en drengeklub for de seje.

Happy Ending optages hen over denne sommer og efterår, og den får biografpremiere 25. december 2018.

Med på rollelisten er Hella Joofs instruktørkollega Charlotte Sieling, der startede som skuespiller, men er blevet mere kendt for sit arbejde bag kameraet på amerikanske serier som Homeland.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko