Nyhed
24. jan. 2015 | 20:14

Hollywoods mest overbetalte skuespillere

Foto | Tracey Bennett
Adam Sandler har god grund til at skære en grimasse i Thats My Boy, for han er lige nu den stjerneskuespiller, der giver det ringeste afkast i Hollywood.

Hvis man holder stjernernes løncheck op imod indtjeningen på de film, de medvirker i, er Adam Sandler, Johnny Depp og Tom Hanks dårlige investeringer.

Af Rune Bruun Madsen

På overfladen emmer Hollywood af glamour, colgate-smil og prætentiøse takketaler.

Men bag facaden handler det om benhård økonomi. Specielt for de store filmselskaber, der skal vurdere en stjernes ofte astronomiske honorar i forhold til en films potentiale ved billetlugerne. Og især Adam Sandler kan være en rigtig dårlig investering.

For andet år i træk topper han nemlig det amerikanske erhvervsmagasin Forbes’ årlige liste over de ti mest overbetalte skuespillere.

Krummede tæer
Listen er lavet ved at se på lønudgifterne til en lang række skuespilleres seneste tre film og sammenligne dem med filmenes samlede indtjening. For hver dollar, Adam Sandler fik i løn, gav han et afkast på 3.20 dollar.

Det er især nogle af de skuespillere, der kræver den største pose penge per film, der topper listen. Når de medvirker i et flop, betyder det nemlig forholdsmæssigt mere for afkastet.

Adam Sandlers ringe afkast skyldes især store filmflop som That’s My Boy og Jack and Jill. Kun førstnævnte fik premiere herhjemme. Berlingskes anmelder kvitterede med én stjerne og skrev: ”Burde give anledning til gevaldigt krummede tæer, ikke mindst på grund af Sandlers helt igennem overspillede, utroværdige indsats.”

Griner hele vejen til banken
På trods af den tvivlsomme ære har Adam Sandler netop skrevet en kontrakt med streaming-giganten Netflix om at producere fire film, som han selv skal medvirke i. De fire film vil få premiere direkte på Netflix og kommer således aldrig ud i hverken de amerikanske eller danske biografer.

Den 48-årige komiker har således nok af se til. Og i virkeligheden er det nok ham, der griner hele vejen til banken. Forbes estimerer nemlig, at Sandler får over 100 millioner kroner per film, han medvirker i.

Og Netflix, der har et langt mere præcist billede af deres brugere end normale filmproducenter, kan målrette filmene direkte mod målgruppen via deres avancerede anbefalings-algoritmer. Desuden har streaming-tjenesten ikke behov for samme store pr- og distributionsapparat som de traditionelle produktionsselskaber.

Tom Hanks’ fiasko
En række af Hollywoods andre bedst betalte skuespillere topper listen.

På andenpladsen finder man således Johnny Depp, der i 2013 sås i rollen som rablende indianer i Gore Verbinskis stort oplagte The Lone Ranger. De fleste estimater peger på, at producenterne fra Disney mistede næsten en milliard kroner på grund af westernkomediens fatale skæbne ved billetlugerne.

På tredjepladsen og fjerdepladsen ses Ben Stiller og Ryan Reynolds, og på femtepladsen finder man såmænd den dobbelte Oscar-vinder Tom Hanks, der spillede hele seks roller i Cloud Atlas, der også blev en fiasko i forhold til filmens enorme produktionsbudget og Hanks høje salær på 63 millioner korner.

Hollywoods mest overbetalte skuespillere

1. Adam Sandler: 3,20 dollars i afkast
2. Johnny Depp: 4,10 dollars i afkast
3. Ben Stiller: 4,80 dollars i afkast
4. Ryan Reynolds: 4,90 dollars i afkast
5. Tom Hanks: 5,20 dollars i afkast
6. Will Ferrell: 6,60 dollars i afkast
7. Channing Tatum: 6,70 dollars i afkast
8. Denzel Washington: 6,90 dollars i afkast
9. Sandra Bullock: 9 dollars i afkast
10. Ben Affleck: 9,37 dollars i afkast

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko