Cannes 2019
17. maj 2019 | 16:09

”Ikke meget får Elton John til at rødme”

Foto | Festival de Cannes
Elton John var i centrum, da hele holdet bag Rocketman torsdag aften havde verdenspremiere på filmen om musikikonet på Cannes-festivalen.

Uden selv at være til stede fyldte popstjernen alt på pressemødet for Rocketman, der fortæller historien om Elton Johns barndom og stjernefærd i musikverdenen.

Af Nicki Bruun

”And I think it’s gonna be a long long time / before the start of the press conference.”

Det var en veloplagt ordstyrer, Didier Allouch, der her til eftermiddag bød journalister velkommen til pressemødet for Rocketman med en Elton John-inspireret strofe.

Filmen er nemlig en biopic om Elton Johns rejse fra et kærlighedsløst hjem til status som en af verdens store sangskrivere. Og pressemødet blev da også lidt forsinket, men det havde nok været meget værre, hvis fotograferne kunne have knipset billeder af Elton John.

Han var ikke til stede, men havde i stedet sendt instruktør Dexter Flechter samt de medvirkende Taron Egerton – der spiller Elton – Bryce Dallas Howard og Richard Madden.

Den elskede musiker var til gengæld til gallapremieren i går aftes. Elton John så filmen med Bernie Taupin, som har skrevet mange af musikerens sange. Filmen handler i høj grad også om de to mænds turbulente venskab.

”I har gjort en ung mand meget glad,” sagde 29-årige Taron Egerton med henvisning til sig selv og kiggede rundt i rummet: ”Og en 72-årig popstjerne endnu gladere.”

”I aftes så vi på Elton og Bernie, der krammede, mindedes og blev rørt. Det er det bedste, vi kan håbe.”

Succes for alle
Dexter Flecther blev hevet ind som instruktør i ellevte time for at færdiggøre publikumssuccesen Bohemian Rhapsody, som dog stadig bærer Bryan Singers navn i rulleteksterne.

I Rocketman har Fletcher fået lov til selv at forme fortællingen i samarbejde med manuskriptforfatter Lee Hall, men de har gjort det ud fra mange og lange samtalet med Elton John, der er producer på filmen.

Det betyder dog ifølge instruktøren ikke, at filmen forsøger at skjule mindre flatterende sider af stjernen.

”Der var ikke noget sted, jeg ikke måtte søge henne. Hvis det var godt for filmen, så gik vi den vej. Han lod os fortælle historien, som vi ville, og derfor er det en succes for alle. Det er vigtigt, at han elsker den,” sagde Dexter Fletcher på pressemødet.

”Men han var meget generøs og lod mig fortælle historien uden micro management. Historien er fortalt så objektivt som muligt, og jeg følte aldrig, at han så os over skulderen, for det var ingen af os interesseret i.”

Globalt fænomen
Taron Egerton fortalte, at han havde tilbragt en masse tid med Elton John som forberedelse til filmen, og at de havde talt om alt muligt.

”Filmen er en hyldest, men vi vil ikke gøre ham perfekt. Han er fantastisk, men stadig et menneske. Vi tog en chance, men ikke meget får Elton til at rødme,” sagde skuespilleren med et grin.

Egerton følte også et stort ansvar for at skildre musikeren på en troværdig måde.

”Elton er en idé og et globalt fænomen, som folk føler et vist ejerskab over, fordi sangene har markeret vigtige øjeblikke i deres liv. Jeg lærte ham at kende og er stolt over at kalde ham ven,” fortsatte Taron Egerton, der var fan af musikeren længe før, han fik rollen.

”Man fordyber sig i hans musik, og det var et privilegium at tale med ham om alt – man kan virkelig spørge ham om alt, og han svarer på det.”

Sangen om Bond
Mens det naturligt nok mest var instruktøren og hovedrolleindehaveren, der var i fokus på pressemødet, blev det også til lidt ord fra Bryce Dallas Howard og Richard Madden.

De spiller henholdsvis Elton Johns mor og hans manager John Reid, der er filmens skurk, men det var ikke så meget derfor, de kom i rampelyset.

Richard Madden blev spurgt ind til rygterne om, at han skal være den næste James Bond. Skuespilleren nøjedes med at svare, at han bare var beæret over at være nævnt i den snak, men latteren brød ud, da Taron Egerton begyndte at nynne Bond-temaet.

Imens markerede Bryce Dallas Howard sig med et udsagn om, at film skal skrue op for at konkurrere med tv- og streaming-serier.

”Det kræver noget stort at få folk i biografen nu til dags, når man kan sidde foran sit tv. Det skal være en oplevelse, som man deler og husker, og historier om musikere er godt stof. Det ville være ærgerligt at se Rocketman alene.”

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er nummer 72 og løber fra 14. til 25. maj 2019.

© Filmmagasinet Ekko