Jacksons anklagere sagsøges
Dokumentaren Leaving Neverland skabte ramaskrig, da den i starten af året fik premiere på Sundance-festivalen. Her var Ekkos udsendte blandt verdens første til at se den og tro på de voldsomme anklager.
I filmen beskylder to mænd – Wade Robson og James Safechuck – popmusikeren Michael Jackson for i årevis systematisk at have forgrebet sig på dem, da de var børn.
Dermed er historien dog langt fra slut. En række af Jacksons fangrupper i Frankrig har kastet sig ud i et søgsmål af filmens to medvirkende, skriver nyhedsbureauet AFP.
Overgrebene fandt sted i USA, men i Frankrig er det ulovligt at vanære døde mennesker. Det er den paragraf, som Michael Jacksons fans gør brug af. Tre fangrupper – The Michael Jackson Community, The MJ Street og On the Line – kræver hver et symbolsk beløb på én dollar i erstatning.
Den første høring i sagen finder sted i dag i den franske by Orleans. Og på deres side har sagsøgerne en advokat, der tidligere har haft succes med et andet søgsmål omhandlende Michael Jackson.
Død af medicin
Franske Emmanuel Ludot vandt i 2014 en sag over Michael Jacksons læge Conrad Murray på vegne af fem fans af popstjernen.
De blev tildelt et symbolsk beløb på en dollar hver af retten i Orleans. Retten medgav, at de havde lidt følelsesmæssig skade som følge af Jacksons død i 2009. Musikeren døde som følge af en overdosering medicin ved Murrays hånd, men dommen blev af eksperter set som juridisk tvivlsom, oplyser AFP.
Debatten om Leaving Neverland rasede, da Danmarks Radio i foråret viste den tre timer lange dokumentar herhjemme.
Flere steder i verden stoppede radiostationer med at spille Michael Jacksons musik. Men mange bedyrede også, at musikken vil leve videre, uanset hvad stjernen har eller ikke har gjort, mens han levede.
For eksempel gav en af Ekkos skribenter – Patricia Smollerup – udtryk for, at hun stadig vil danse til Michael Jackson.
Kommentarer