Pressekonference
01. sep. 2018 | 16:48

”Jeg var ikke den smukkeste”

Foto | Venedig Film Festival
Med vanlig sans for showbiz ankom Lady Gaga til Venedig-festivalen i en båd, og under pressekonferencen sammen med Bradley Cooper fortalte hun entusiastisk om forholdet til sin karakter i A Star Is Born.

På pressemødet i Venedig afslører Lady Gaga, at musikproducenter i starten af karrieren forsøgte at ændre hendes stil og udseende, ligesom det sker for hendes karakter i A Star Is Born.

Af Simon Johansen

Folk fik, hvad de havde ventet timevis i silende regn for, da en pompøs og ekstravagant lyserød kjole indtog Venedigs røde løber i aftes. 

Endelig var Lady Gaga ankommet. 

Det var som at se en Hollywood-diva fra den gyldne æra, og den berømte popfugl lod til at føle sig i sit rette element. 

På pressemødet blev der da heller ikke lagt skjul på, at stjernen følte sig godt tilpas. Det skyldes ikke mindst den gode kemi imellem Gaga og Bradley Cooper. 

Sidstnævnte har instrueret den roste A Star Is Born, hvor han spiller over for Lady Gaga. En film, som netop har haft verdenspremiere på italienske festival. 

”Jeg vidste ikke, at du havde italienske rødder,” sagde Bradley Cooper til Gaga på pressemødet. 

Han fortalte, at de under en middag fandt ud af, at begge deres familier er italiensk-amerikanske fra USA’s østkyst. Det knyttede dem tæt sammen. 

Har sine egne idéer
Bradley Cooper indrømmede, at han ved første øjekast forelskede sig i Gagas ansigt og øjne. Det havde Gaga ellers kæmpet med tidligt i sin karriere. 

”Da jeg startede min karriere, var jeg ikke den smukkeste i rummet. Musikproducenterne ville ændre på mig. De ville tage mine sange og give dem til andre sangere, men jeg holdt fast på dem,” sagde hun. 

Ligesom det sker i A Star Is Born, hvor Lady Gaga spiller den unge håbefulde sanger Ally, ville producenterne ændre på Gagas udseende. 

”De kom med forslag til, hvordan jeg skulle se ud. Men jeg ville ikke ses på som de andre kvinder. Jeg havde mine egne idéer,” afslørede Lady Gaga på pressemødet. 

Ingen sminke, tak!
Lady Gagas største udfordring i A Star Is Born har været at vise sårbarhed i rollen som Ally. 

Cooper forsøgte efter bedste evne at få sangeren til at føle sig tilpas, så hun kunne spille sin karakter så frit som muligt. Instruktøren hjalp også sårbarheden frem ved at fjerne al Gagas makeup på optagelsernes første dag. 

Netop vild makeup og fantasifulde dragter har været med til at skille Lady Gaga ud fra mængden af popstjerner, men i A Star Is Born fremstår hun nærmest chokerende afdæmpet og naturlig. 

Klar til en ny film
Bradley Cooper fortalte om, hvor han fandt inspiration til filmens visuelle udtryk. Det var til en Metallica-koncert, som han havde oplevet bag danske Lars Ulrichs trommesæt. 

”Jeg er kæmpe Metallica-fan. For seks år siden var jeg til en af deres koncerter, og jeg tænkte, at det var et fantastisk syn. Det er sådan, det føles at være på scenen – at være rockstjerne. Så i filmen er du hele tiden på scenen.” 

Den nybagte instruktør erklærede samtidig, at det ikke er sidste gang, at han vil være at finde bag kameraet. 

”Jeg er 43 år gammel, og jeg føler, at tid er den mest værdifulde valuta. Jeg bliver nødt til at udnytte den bedst muligt,” sagde Bradley Cooper og fortsatte:

”Den her film tog fire år at lave, og hvis jeg kan fortsætte med at gøre det, som jeg elsker, og hvis Warner Brothers (selskabet bag filmen, red.) tillader mig at fortsætte med at fortælle de her historier, så vil jeg gøre netop det.”

Lady Gaga og Bradley Cooper i Venedig

Kommentarer

Simon Johansen

Sender dagligt beretninger hjem fra festivalen.

Uddannet journalist og har skrevet for Ekko i en årrække.

Festivalen er den ældste af sin slags i verden og er siden 1932 blevet afholdt på øen Lido uden for Venedig.

Fra 29. august til 8. september.

© Filmmagasinet Ekko