Nekrolog
11. maj 2020 | 11:42

Jerry Stiller er død

Foto | CBS
Jerry Stiller har medvirket i over 200 afsnit af Kongen af Queens, hvor han spiller den temperamentsfulde svigerfar Arthur Spooner.

Den elskede komiker og far til Ben Stiller er gået bort 92 år gammel, fem år efter at have mistet sin kone og arbejdspartner gennem et helt liv.

Af Nicki Bruun

Verden har mistet en højtelsket og morsom skuespiller. Jerry Stiller er død i en alder af 92 år.

Det skriver hans søn, Ben Stiller, på Twitter ifølge amerikanske medier.

”Jeg er ked af at meddele, at min far, Jerry Stiller, er gået bort af naturlige årsager. Han var en forrygende far og bedstefar, og den mest dedikerede ægtemand til Anne i omkring 62 år. Han vil blive savnet. Elsker dig, far,” skriver sønnen, der ligesom sin far er en populær skuespiller.

Ben Stiller henviser i teksten til sin mor Anne Meara, der ligeledes var skuespiller og mange gange spillede over for Jerry Stiller.

Hun døde i 2015 som 85-årig.

Neurotisk mand
Mange vil formentlig kende Jerry Stiller som den møgirriterende, men også voldsomt elskelige svigerfar Arthur Spooner i komedieserien Kongen af Queens.

Skuespilleren har godt over 100 titler på cv’et og perfektionerede igennem karrieren rollen som den larmende og neurotiske mand, man ikke kan lade være med at holde af.

Han fik sin eneste Emmy-nominering for gæsterollen som far til George Costanza i Seinfeld, hvor Jerry Stiller også giver den fuld gas med skrig og skrål.

I løbet af 80’erne medvirkede han i komediefilm som Hot Pursuit og Hairspray.

Fælles stjerne
Jerry Stiller blev født i New York i 1927 og voksede op i en jødisk familie.

Trods sin unge alder nåede han at gøre tjeneste i det amerikanske militær under Anden Verdenskrig, og da han vendte tilbage, studerede han skuespil på universitet.

I 1953 mødte han Anne Meara, og de to blev året efter gift. De optrådte gennem 60’erne og 70’erne som komedieduoen Stiller & Meara på teatre og havde undervejs også flere tv-serier.

I nyere tid medvirkede Jerry Stiller særligt i Ben Stillers film som Zoolander og The Heartbreak Kid. I 2007 fik Jerry Stiller og Anne Meara en fælles stjerne på den såkaldte Hollywood Walk of Fame.

Foruden sønnen efterlader Jerry Stiller sig også datteren Amy Stiller, der ligeledes er skuespiller, samt to børnebørn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko