Nyhed
18. aug. 2016 | 13:25

John Turturro laver The Big Lebowski spin-off

Foto | Merrick Morton
Jesus Quintana, der har for vane at slikke sin bowlingkugle, er en af de mest mindeværdige karakterer i The Big Lebowski. Nu får han sin egen film.

Den amerikanske skuespiller er i gang med at genindspille en fransk komedie med sin karakter fra Coen-brødrenes The Big Lebowski i hovedrollen.

Af 

Niels Jakob Kyhl Jørgensen

”Nobody fucks with the Jesus.”

Sådan lyder det, når John Turturro inkarnerer den pædofile bowling-entusiast Jesus Quintana i Coen-brødrenes højt elskede kultklassiker The Big Lebowski fra 1998.

Iført hårnet, kæmperinge og klædt i lilla fra top til tå er Jesus en af filmens mindeværdige karakterer, der slikker sin bowlingkugle sensuelt og danser til Gypsy Kings cover af Hotel California, da han får et strike.

Lige siden har Turturro sat utallige rygter i gang om en fortsættelse af filmen ved at fortælle i interviews, at han gerne ville gentage rollen. Hver gang har Coen-brødrene været ude at dementere: Vi laver ikke fortsættelser!

Men nu tager Turturro sagen i egen hånd.

Det amerikanske filmmagasin Birth.Movies.Death. har nemlig erfaret, at Turturros næste film som instruktør, Going Places, i smug er skrevet som en spin-off til The Big Lebowski med Jesus Quintana i hovedrollen.

Filmen er i øjeblikket under optagelse i New York og har – foruden Turturro – Bobby Cannavale, Audrey Tautou og Susan Sarandon på rollelisten. Turturro instruerer, ligesom han selv har skrevet manuskriptet.

Chauvinistisk sexkomedie
Going Places er en genindspilning af Bertrand Bliers franske sexkomedie fra 1974. Her har Gérard Depardieu og Patrick Dewaere hovedrollerne som to småkriminelle unge, der bortfører en ung kvinde, som – til deres store fortrydelse – ikke kan få en orgasme.

Going Places var en international succes og havde herhjemme premiere under titlen De to frække. Men den blev også kritiseret for at være chauvinistisk. Den amerikanske filmkritiker Roger Ebert kaldte filmen ”den mest kvindehadske, jeg mindes at have set”.

Om Turturros remake skruer ned for chauvinismen, vil tiden vise. Ifølge filmens synopsis kommer den til at handle om ”to småtyve, Jesus og Petey (Cannavale), der dyster om at give en kvinde (Tautou) hendes første orgasme, efter at de har taget hende med sig. Sarandon ender også i deres selskab som en tidligere straffefange, der netop er blevet løsladt efter et længere fængselsophold”.

The Big Lebowski fandt sted i Los Angeles i 1990, hvorfor denne spinoff formentlig vil foregå i 2007. Hvad der har fået Jesus’ karakter til at søge østpå, kan man kun gisne om.

Uanset filmens forhold til kvinder kan man da glædes over, at Jesus tilsyneladende har ændret seksuelle præferencer, siden sidst vi så ham. I The Big Lebowski får vi nemlig forklaret, at han mest er interesseret i otteårige.

Coen-brødrene er ikke involveret
Bobby Cannavale og Susan Sarandon spiller også sammen i Turturros tidligere film som instruktør, Romance and Cigarettes fra 2005. Den film var Coen-brødrene med til at finansiere, men de har angiveligt intet at gøre med Turturros spin-off.

Når de alligevel har givet ham lov til at digte videre med deres karakterer, skyldes det formentlig deres mangeårige samarbejde. John Turturro har medvirket i fire af deres film over en tiårig periode og spiller hovedrollen i deres Guldpalmevinder Barton Fink.

Turturro har instrueret i alt fem film, senest Fading Gigolo fra 2013, hvor han spiller over for Woody Allen. Som skuespiller er han aktuel i den kritikerroste HBO-serie The Night Of.

Der er foreløbig ingen premieredato for Going Places, men den får sandsynligvis en festivalpremiere til næste år.

The Big Lebowski: Jesus’ store scene

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko