Nyhed
18. jan. 2007 | 15:06

Kate Winslet: en jordbunden filmstjerne

Stjerneskuespilleren Kate Winslet giver eksklusivt interview til EKKO i anledning af Little Children.

Af Katrine Rantzau
Hun er en anderledes filmstjerne, engelske Kate Winslet, der som den eneste skuespiller er blevet Oscar-nomineret fire gange, inden hun fyldte 30.

Winslet fik sit store gennembrud i Titanic fra 1997, men det har ikke rokket ved hendes præference for skæve og kunstneriske film.

Den 16. februar er der dansk premiere på Todd Fields Little Children, som tager temperaturen på middelklasse-Amerika med lunkne ægteskaber, indestængte længsler og gryende aggressioner. Winslet blev Golden Globe-nomineret for rollen som den unge, forsømte mor Sarah, og på tirsdag ventes hun at kunne skrive endnu en Oscar-nominering på sit cv.

En slags tidsmaskine
"Som skuespiller går jeg meget efter den sanselighed og sensualitet, der ligger i en rolle, og så er det ligegyldigt, om det er en stor eller lille film," siger Kate Winslets til EKKOs Hollywood-reporter, Ray Arco (der ses på billedet sammen med Winslet).

"I den periode, optagelserne varer, er det som at have en ny familie, nye omgivelser, et nyt liv. Jeg forsøger at identificere mig med det helt og holdent, og det er som at blive født på ny, hver gang jeg arbejder med en ny film," siger Kate Winslet og uddyber:
 
"Det er en slags tidsmaskine, og jeg ser det virkelig som en stor gave at få lov til at blive født så mange gange i et enkelt liv. Det eneste, jeg skal gøre, er at køre tidsmaskinen i en bestemt retning, tid og rum, og så ... puff! ... er jeg et nyt sted."

Naturlig nøgenhed
Også hvad udseende og udstråling angår, passer Kate Winslet ikke rigtigt ind i Hollywoods stjernevrimmel.

Som type er hun naboens kønne og kvikke datter med en erotisk fremtoning af næsten hverdagsagtig karakter. Og ikke mange stjerner ville — uden at skade sit renommé — kunne optræde nøgen på film, hvad Kate Winslet ofte gør, også i Little Children.

"Hvis rollen kræver det, og jeg føler mig ok, gør jeg ikke noget stort nummer ud af det," forklarer Kate Winslet. "Og jeg kan slet ikke se, hvorfor andre skulle gøre det. Hvorfor al den ballade og forlegenhed, når nu vi bare skildrer situationer fra det virkelige liv? Fysisk ligner vi hinanden, og nøgenhed er en naturlig ting, så hvorfor ikke på film, især hvis det kan være med til at formidle en troværdighed og realisme!"

Læs hele interviewet med Kate Winslet i EKKO #36, der er på gaden onsdag den 7. februar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko