Nyhed
13. aug. 2019 | 22:47

Kulturredaktør fyret efter fup-interview

Foto | uoplyst
Steffen Moestrup ville gøre kulturjournalistikken kreativ og kritisk, da han for ni en halv måned siden blev ansat som kulturredaktør på Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens kulturredaktør undlod at orientere ledelsen om journalist, der interviewede sig selv, erfarer Ekko.

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

På netop denne dato for et år siden skrev Jyllands-Posten, at avisen havde fundet den nye kulturredaktør. 

Det var noget overraskende Steffen Moestrup, uddannet journalist, men mest kendt for at være en filmnørd med artikler i danske og internationale medier. 

Han tiltrådte redaktørstillingen 1. november 2018 og slog til lyd for en kulturjournalistik ”med et kreativt twist”, som han formulerede det i Jyllands-Posten

I foråret forsvarede han en ph.d.-afhandling om persondrevet kulturjournalistik, men mindre end et år efter sin tiltræden er han blevet afskediget. 

”Jeg kan bekræfte, at Steffen Moestrup er stoppet. Det er en intern personalesag og ikke en sag, der er nået læserne, og som vi derfor holder internt,” siger Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybro til Mediawatch og fortsætter:

”Sagen, som er en helt specifik situation, falder i to halvdele. Dels en halvdel, hvor vores etik og troværdighed var i fare for at lide skade. Denne del var reporterens ansvar. Det efterfølgende forløb – oprydningen – var redaktørens ansvar. Det blev ikke håndteret tilfredsstillende.” 

Sagen i egen hånd
Filmmagasinet Ekko erfarer, at en kulturjournalist på Jyllands-Posten forsøgte at få avisen til at dække hans kunstudstilling i Aarhus. Det afslog avisen på grund af manglende ressourcer, så i stedet tog journalisten sagen i egen hånd. 

Han lavede simpelthen et interview med sig selv om sin udstilling og fik en anden journalist på avisen til at lægge navn til artiklen. 

Snyderiet blev dog opdaget på Jyllands-Posten, inden artiklen gik i trykken. Kulturjournalisten fik en påtale af Steffen Moestrup, som fandt hans twist lidt for kreativt. 

Den 42-årige kulturredaktør undlod dog at orientere avisens ledelse, der følte sig svigtet. Og derfor ikke bare valgte at bortvise journalisten, men også at afskedige kulturredaktøren.

Ærgerlig personalesag
Ekko har forelagt oplysninger for Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybro.

”Jeg har som sagt ingen kommentarer, da det er en ærgerlig, men intern personalesag, hvis omdrejningspunkt ikke nåede ud til læserne,” skriver han i en e-mail.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Steffen Moestrup.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko