Nyhed
09. sep. 2013 | 15:19

Kvinden i buret snigløber sig til succes

Foto | Christian Geisnæs
”Jeg kan ikke skrive med Nikolaj Lie Kaas i hovedet. Så enkelt er det,” forklarer Jussi Adler-Olsen om grunden til, at han ikke har set Kvinden i buret.

Op mod 50.000 mennesker vil have set Jussi Adler-Olsen-filmen Kvinden i buret, før den får premiere. I nyt Ekko løfter forfatteren sløret for, hvad den næste Afdeling Q-bog handler om.

Af Jacob Ludvigsen

Engang var forpremierer en eksklusiv fornøjelse forbeholdt de heldige få. Sådan er det ikke længere.

Da Spies & Glistrup fik officiel premiere forrige torsdag, var filmen allerede blevet vist 92 gange og set af 10.000 mennesker. Og selvom Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen Kvinden i buret først får premiere 3. oktober, kan den allerede nu kalde sig en succes.

32.000 danskere har nemlig allerede indløst billet til filmens snigpremierer.

Det meddeler Nordisk Film, der endda spekulerer på, om filmen måske kan overgå rekordindehaveren i præmatur succes, Pigen der legede med ilden, som solgte 50.000 snigpremierebilletter.

I mange provinsbyer er billetterne til snigpremiererne nemlig slet ikke sat til salg endnu.

Ny bog fuld af humor
Hvilken funktion den officielle premieredato egentlig har, når film er blevet vist hundrede gange forinden, melder historien ikke noget om.

Men uanset hvad tegner Mikkel Nørgaards film til at blive en gigantisk succes. Storsællerter som Mænd der hader kvinder og Skyfall solgte også omkring 32.000 forpremiere-billetter.

Det lover også godt for Zentropas planer om at filmatisere alle Jussi Adler-Olsens romaner om den desillusionerede kriminalbetjent Carl Mørck og hans særlige Afdeling Q, der opklarer henlagte sager.

Jussi Adler-Olsen planlægger i alt ti bøger i serien og har foreløbigt udgivet fem. I et interview i det nye nummer af Ekko afslører han en flig af, hvad den sjette kommer til at handle om.

”Den sjette handler om det okkulte – det er du faktisk den første, der får at vide, og meget mere vil jeg slet ikke sige. Den er også fuld af humor, fordi vi ikke bare kan gå op-op-op ad den dramatiske kurve,” siger forfatteren til Ekkos Kristian Ditlev Jensen.

Tysk og amerikansk tv-serie
I interviewet fortæller Jussi Adler-Olsen også, at han endnu ikke har set Kvinden i buret.

”Jeg kan ikke skrive med Nikolaj Lie Kaas i hovedet. Så enkelt er det. Og vi ved jo alle sammen, at det bliver meget anderledes, end det er i bøgerne. Jeg læser heller ikke andre thrillere eller krimier, imens jeg laver serien om Afdeling Q,” siger han og tilføjer, at hans bøger også skal laves til amerikansk tv-serie.

Manuskriptforfatteren Scott Frank (Get Shorty, Minority Report) er i gang med at kontakte samarbejdspartnere og medproducenter med henblik på en serie på et stort amerikansk selskab.

Jussi Adler-Olsen har fået tyve konkrete tilbud om tv-serier, og hans bøger skal også laves til en original tysk tv-serie.

”I en tv-serie kan vi komme længere ned i karakterer og miljø. En serie som Breaking Bad har egentlig kun ti karakterer, men det er nok. For ved at undersøge dem på kryds og tværs er elastikken trukket helt ud. Det er flot gjort!” siger han i det nye Ekko.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko