Nyhed
15. apr. 2016 | 16:01

Louis C.K. har milliongæld efter webserie

Foto | Paul Koestner
Det er ikke ofte, mundvigene vender opad hos Louis C.K. i Horace and Pete. Seriens indtjening giver heller ikke grund til smil.

Den anmelderoste Horace and Pete har solgt langt mindre end forventet. Men seriens bagmand har ikke opgivet at hente de tabte millioner ind.

Af Jeppe Mørch

Idéen var at lave en serie, som ingen havde en forudindtaget holdning til.

Horace and Pete poppede pludselig op på Louis C.K.’s hjemmeside i januar, uden at noget pr-bureau havde fortalt om stemning, handling eller stjerneskuespillere.

Serien er en særegen blanding af sit-com og drama, og den diskuterer emner som selvmord, et politisk splittet USA, sindslidelser og utroskab.

Anmeldere verden over har lovprist serien – som Louis C.K. selv har skrevet, instrueret og spiller med i – og her på siden kvitterede vi også med fem stjerner.

Men seriemarkedet er i dag så mættet, at eksperimentet med at droppe promovering har givet økonomisk bagslag for komikeren.

Louis C.K. har selv finansieret Horace and Pete, og til det amerikanske radioprogram The Howard Stern Show fortæller han, hvordan det har givet en milliongæld – skriver The Hollywood Reporter.

Store navne medvirker
I radioprogrammet fortæller Louis C.K., at hvert afsnit har kostet ham 500.000 dollars at lave.

Han håbede, at de første fire afsnit ville tjene hans investering hjem. Men sådan gik det ikke. Serien er lavet færdig nu, og det blev til i alt ti afsnit.

Titelmelodien til Horace and Pete er lavet af Paul Simon, og i serien optræder store navne som Steve Buscemi, Edie Falco, Alan Alda og Jessica Lange.

Man køber hvert afsnit på Louis C.K.’s hjemmeside. Første afsnit koster fem dollars, andet afsnit to dollars, mens resten koster tre dollars.

Den forretningsmodel har været urentabel. Tidligere har Louis C.K. ellers tjent godt på at sælge standup-shows til download eller billetter til shows på sin hjemmeside – altså uden om distributionsselskaber.

Promoveringsturné
Komikeren har dog ikke opgivet at tjene sine penge ind på Horace and Pete.

Komikeren står bag den autobiografiske serie Louie, som vises på tv-kanalen FX, og har overvejet at sælge rettighederne til Horace and Pete til en tv-station, fortæller han i The Howard Stern Show.

Men i første omgang er planen at gøre folk opmærksomme på, at serien overhovedet eksisterer. Derfor er taktikken også klar.

”Promover, promover, promover,” som han siger i det radioprogram, der er første stop på hans promoveringsturné.

Han planlægger desuden at kigge forbi de største amerikanske talkshows, og Louis C.K. håber, at den øgede opmærksomhed vil få serien til at tjene sig ind, inden det bliver sommer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko