Nyhed
10. juli 2018 | 23:34

Luc Besson anklages for seksuelle overgreb

Foto | uoplyst
Luc Besson har siden 1980’erne, hvor han brød igennem med Subway, været en af Frankrigs førende instruktører og producenter. Nu bliver han beskyldigt for at have begået seksuelle overgreb.

Den franske instruktør bag film som Nikita og Det femte element er blevet meldt til politiet for voldtægt af en skuespiller og caster.

Af Claus Christensen

Frankrig er et af de lande, hvor #MeToo-bevægelsen har haft sværest ved at slå igennem. Men nu bliver en af landets mest profilerede instruktører anklaget for alvorlige, seksuelle overgreb.

Det drejer sig om 59-årige Luc Besson, der er kendt for nyklassikere som Subway, Nikita og Det femte element og er i dag nærmest en institution i fransk film.

Franske Mediapart afslører, at en 49-årig caster i sidste uge kontaktede myndighederne for at anmelde Luc Besson for seksuelle overgreb.

Overgrebene er sket i forbindelse med filmarbejde. Den anonyme kvinde hævder, at hun blev overfaldet hver gang, at hun kørte i elevator med instruktøren. Luc Besson skal også have krævet sex af kvinden på settet.

”Jeg var både et vidne og et offer,” siger kvinden ifølge avisen The Guardian.

Voldtægt på hotel
Mediapart har været i kontakt med to andre kvinder, der siger, at Luc Besson har opført sig upassende over for dem. En af dem hævder, at hun måtte flygte fra hans kontor i Paris.

Anklagerne kommer i kølvandet på en anden sag, som ramte den 59-årige instruktør i maj måned.

Her anmeldte en 27-årig skuespiller ham til politiet for voldtægt. Voldtægten skal have fundet sted den 10. maj på Bristol Hotel i nærheden af Champs-Élysées i Paris.

Skuespilleren fortæller Mediapart, at hun følte sig presset til at have sex med Luc Besson for at bevare sine roller i hans film.

Kæmper med stor gæld
Luc Besson, der ifølge The Guardian var Frankrigs bedst lønnede instruktør sidste år, har kategorisk afvist alle anklager.

Han har senest lavet sci-fi-filmen Valerian and the City of a Thousand Planets, og hans nye thriller, Anna med Helen Mirren, har planlagt amerikansk premiere til oktober.

Men ifølge branchebladet kæmper Bessons selskab EuropaCorp med en gæld på omkring 1,7 milliarder kroner.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko