Nyhed
16. aug. 2022 | 16:56

Mads Mikkelsen roser Johnny Depp

Foto | Sarajevo Film Festival
På filmfestivalen i Sarajevo har Mads Mikkelsen fået overrakt en hæderspris for sin bedrift i filmkunstens tjeneste.

Danskeren hylder Johnny Depp og antyder, at skuespillerkollegaen får skurkerollen i Fantastiske skabninger-serien tilbage.

Af Nicki Bruun

Mads Mikkelsen indtager forsiden i det aktuelle nummer af Ekko, hvor vi som det første medie fortæller den fulde historie om Danmarks største filmstjerne ved hjælp af en lang række personer tæt på skuespilleren.

Mikkelsen er oftest særdeles hemmelighedsfuld, når det kommer til at snakke om sit private liv. Men på filmfestivalen i Sarajevo har Mads Mikkelsen delt sit syn på Johnny Depp.

Danskeren overtog rollen som skurken Grindelwald i tredje film i Fantastiske skabninger-serien fra amerikaneren, fordi Depp var midt i en opsigtsvækkende retssag med ekskonen Amber Heard, der anklager ham for vold i deres ægteskab.

Sagen endte dog med en sejr til Johnny Depp, og i Sarajevo fortæller Mads Mikkelsen, at det kan betyde comeback for skuespilleren i næste film.

”Nu har det taget en drejning – han vandt retssagen – så lad os se, om han vender tilbage. Det gør han måske,” siger danskeren ifølge branchemediet Deadline Hollywood.

”Jeg er stor fan af Johnny. Han er en fantastisk skuespiller, og han gjorde det fantastisk. Der var ingen mulighed for, at jeg kunne kopiere rollen, for den var så meget ham.”

”Det ville være kreativt selvmord. Så jeg måtte finde på noget andet – noget, der var mit – og så bygge en bro mellem ham og mig.”

Danskeren blev rost for sin præstation i Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder, men den indtjente kun omkring halvdelen af etteren.

Middag med Östlund
På den igangværende filmfestival i den bosniske hovedstad Sarajevo – hvor Mads Mikkelsen er for at modtage en hæderspris – kommer skuespilleren vidt omkring.

Den svenske instruktør Ruben Östlund har lagt en video på Instagram, hvor han spiser middag med Mads Mikkelsen.

I kølvandet på Östlunds kommentar i Cannes om, at danske instruktører ikke laver gode film, taler de to om Pusher 2. Med en sædvanlig ræv bag øret siger Ruben Östlund, at det er en god film, men at der ikke er sket det store siden.

”Jeg blev berømt,” svarer Mads Mikkelsen tørt og hyldes for sin kække kommentar.

Svenskeren måtte lægge videoen op to gange, fordi første udgave blev fjernet fra Instagram. Det skete ifølge instruktøren, fordi han havde refereret til Lars von Triers Riget og skrevet ”danskjävlar”, hvilket var blevet tolket som had mod en befolkningsgruppe.

”Undskyld danskere,” slutter Östlund sit opslag, hvor han med vanlig selvironi skriver, at Mads Mikkelsen sætter en prætentiøs svensk instruktør på plads.

Trailer: Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder

Kommentarer

Ekko #91

Mads Mikkelsen er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

Vi fortæller som det første medie nogensinde hele historien om skuespillerens rejse fra barndommen på Nørrebro til succes i Hollywood.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko