Nyhed
18. jan. 2019 | 14:12

Netflix afviser at fjerne dødsoptagelser

Foto | Merrick Morton
I Bird Box spiller Sandra Bullock hovedrollen som Malorie, der oplever verden bryde sammen, da et mystisk monster gør sin ankomst. Nu møder Netflix kritik for den måde, som filmen viser verdens ødelæggelse på.

Susanne Biers Netflix-hit Bird Box kritiseres for at vise en virkelig dødsulykke, men streamingtjenesten har ikke tænkt sig at fjerne optagelserne.

Af Nicki Bruun

Susanne Biers dystopiske Netflix-film Bird Box er ifølge streamingtjenesten en kæmpe succes, der har slået alle rekorder.

Men nu er Netflix også kommet i problemer på grund af filmen, skriver danske Skærm med henvisning til de internationale medier Deadline og BBC.

Filmen viser nemlig optagelser fra en virkelig togulykke i Canada, hvor 40 mennesker døde, og det er faldet de pårørende for brystet.

Ifølge Deadline har borgmesteren i byen Lac-Megantic, hvor ulykken fandt sted i 2013, udtalt til lokal presse: ”I kan være sikre på, at vi vil følge op på det her, og borgerne er på vores side.”

Netflix bekræfter, at optagelserne er fra ulykken, men afviser at fjerne dem fra Bird Box, skriver BBC.

Andre har undskyldt
Optagelserne af togulykken i Lac-Megantic optræder ganske kort i starten af Bird Box, når Sandra Bullocks hovedperson ser mennesker løbe panisk rundt på tv.

Der kom fokus på brugen af de virkelige optagelser, da det tidligere på ugen viste sig, at tv-serien Travelers – som også kan ses på Netflix – i sin tredje sæson bruger billeder fra ulykken til at illustrere et fiktivt nyhedsindslag om et atomangreb i London, skriver BBC.

Produktionsselskabet bag serien, Peacock Alley Entertainment, undskyldte for at have brugt optagelserne og meddelte, at man ville udskifte den korte sekvens.

Det har Netflix øjensynligt ikke tænkt sig at gøre med Bird Box, der har haft stor succes med at tiltrække seere på Netflix.

Filmen er også blevet et regulært internetfænomen, der har skabt den populære og farlige ”Bird Box Challenge”. Her tager folk bind for øjnene – ligesom de gør i filmen, hvor synet af det mystiske monster er dødeligt.

Til gengæld har det været så som så med kærligheden fra anmelderne. Men det gør vist ikke noget for Susanne Bier, der i et interview med Ekko har sagt, at et stort publikum er vigtigere end gode anmeldelser.

Trailer: Bird Box

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko