Nyhed
01. juni 2018 | 08:19

Nordisk Film køber stort computerspilfirma

Foto | uoplyst
Filmelskere forbinder måske stadig Nordisk Film med Olsen-banden, men i dag er medieselskabet også i gang med at investere kraftigt i den hastigt voksende computerspilindustri.

Medieselskabet har i aktieopkøbet af det svenske computerspilselskab Avalanche Studios foretaget sin største handel nogensinde.

Af Nicki Bruun

I 2014 blev den danske computerspilbranche en milliardforretning, og samme år omsatte computerspilindustrien globalt for 416 milliarder kroner. 

Det er dobbelt så meget som Hollywoods samlede globale billetindtægter det år. Industrien er ikke blevet mindre de sidste fire år, og derfor er det nok ikke så mærkeligt, at Nordisk Film investerer kraftigt på området. 

Medieselskabet har købt de resterende aktier i det svenske computerspilselskab Avalanche Studios for et beløb på godt 660 millioner kroner. Det er den største enkeltstående handel i selskabets historie, oplyser Nordisk Film i en pressemeddelelse. 

”I Nordisk Film og Egmont vil vi øge vores position inden for gaming, som oplever stor global vækst, og vores mål er at investere i en betydelig portefølje af gaming-selskaber,” udtaler koncerndirektør i Nordisk Film, Allan Mathson Hansen. 

”Vi har været medejere af Avalanche Studios i et år, og selskabet har imponeret os. Vores engagement i Avalanche Studios viser, at vi er klar til flere substantielle og langsigtede investeringer inden for dette område.” 

En milliard kroner i spil
Nordisk Film Games, som Nordisk Films computerspilafdeling hedder, blev oprettet i 2016 med det formål at investere i nordiske computerspilvirksomheder. 

Nordisk Film, der er ejet af mediekoncernen Egmont, erhvervede sidste år en minoritetsandel i Avalanche Studios for 100 millioner kroner. Med det nye opkøb af de resterende aktier i computerspilselskabet har Nordisk Film det seneste år investeret omkring en milliard kroner i fem forskellige computerspilselskaber. 

Spilludviklerselskabet Avalanche Studios blev grundlagt i 2003 og har 320 medarbejdere i Stockholm og New York. Selskabet er kendt for spilserien theHunter, der har syv millioner registrerede brugere i hele verden. Spillet kører på den såkaldte Apex-teknologi, som er udviklet af selskabet og gør det muligt at skabe store, åbne verdener i spil. 

”Vi er begejstrede for Avalanche Studios, de har et verdensklasse team, og en helt unik Avalanche-ånd,” siger Managing Director i Nordisk Film Games, Mikkel Weider. 

”Spilmotoren Apex er state-of-the-art, de har en spændende pipeline af nye spilprojekter, og den egenudviklede jagtsimulator theHunter har vist sig at være et stærkt og levedygtigt franchise. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med ledelsen omkring den strategi, som er lagt.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko