Cannes 2015
16. maj 2015 | 16:16

Ny Klovn-film tester venskabet

Foto | Thomas Sjørup
Casper Christensen og Frank Hvam er taget til det sydfranske filmparadis i Cannes. Her står de på en altan på La Croisette foran festivalpaladset.

”Det hele kan jo ikke bare være fodbold, bajere og kvinder,” siger Casper og Frank, der er i Cannes for at lancere deres kommende Klovn Forever.

Af Casper Hindse

Højt hævet over Cannes’ lystbådehavn og festivalpalads har Casper Christensen og Frank Hvam netop holdt hof i anledning af, at efterfølgeren til kassesuccesen Klovn – The Movie har dansk premiere til efteråret.

De to komikere var da også i højt humør, da vi mødte dem til en snak om, hvor den nye film bevæger sig hen.

Franks karakter udviklede sig meget i transformationen fra tv-serie til film, og derfor er spørgsmålet, hvad der sker med figuren i Klovn Forever, som toeren kommer til at hedder.

”I toeren er Frank blevet familiefar, men man mister jo altså sommetider et par venner ved at stifte familie eller få et barn. Frank har mistet Casper, og det er historien om, at de to skal finde hinanden, vi gerne vil fortælle,” siger Frank Hvam.

Casper Christensen tager over.

”Vi vil gerne på en sjov måde undersøge, hvad venskaber betyder, når man bliver lidt ældre,” siger han og fortsætter:

”Det hele kan jo ikke bare være fodbold, bajere og kvinder, så det er vigtigt for os at finde ud af, hvad man gør. Finder man nye venner, der ikke associeres med sådanne ting, eller udvikler man sine venskaber?”

Limen i venskabet
Klovn Forever foregår både i Danmark og Los Angeles. De to venner står ved en skillevej, hvor de må få testet, om deres venskab er stærkt. Da Casper forfølger karrieredrømmen i USA, tager Frank efter for at søge svar og finde ind til sin gamle ven.

”Det helt store spørgsmål for os har været, hvad limen i et venskab egentlig er. I den virkelige verden taler Casper og jeg ikke nær så meget sammen, som vi gjorde engang, men jeg ved, at jeg altid kan ringe til ham,” siger Frank Hvam.

Toeren stikker derfor dybere end etteren. Men man skal nu nok regne med, at filmen bliver sjov, forsikrer de to komikere.

”Jeg synes naturligvis, at den virkelig sjov,” griner Casper Christensen. ”Selvfølgelig er der en masse humor rundt om hovedhistorien. Folk må aldrig være i tvivl om, at det er en komedie, og det vil de heller ikke være.”

Klovn Forever har dansk premiere den 24. september. På rollelisten er blandt andet Mia Lyhne, Iben Hjejle, Johannes Riis og Ib Michael.

Kommentarer

Ekko i Cannes

Journalist Casper Hindse laver nyheder og interviews med instruktører, stjerner og filmmennesker under årets Cannes-festival.

Han forsøger at komme ud i Croisettens afkroge og så langt som muligt ind i filmbuzzens summen.

Cannes-festivalen går tilbage til 1946 og regnes for verdens førende filmfestival.

Årets festival er den 68. i rækken.

Den starter 13. maj og slutter 24. maj.

© Filmmagasinet Ekko