Nyhed
21. aug. 2019 | 12:14

Pitcherne er tilbage hos Ekko

Grafik | Lasse Cordsen
Instruktør Nikolaj Feifer (tv.) og skuespiller Morten Jørgensen skriver og har rollerne som de to tv-mænd, der kommer med lidt for kreative idéer til redaktøren.

Krise i en flygtningelejr og klimaforkæmperen Greta Thunberg er på spil i nye afsnit af webserien, som kan ses eksklusivt på Ekkos hjemmeside.

Af Nicki Bruun

I foråret slog Nikolaj Feifer og Morten Jørgensen – kendt fra satireserien Banken: New Normal – sig løs på Ekkos hjemmeside med webserien Pitcherne.

De tre korte afsnit om to mænds ihærdige forsøg på at pitche idéer til en tv-redaktør (Julie Ralund) involverer børnegynækologer og drønonani i et tog.

Nu er makkerparret tilbage med en ny sæson bestående af fire afsnit, der uden at afsløre for meget går til grænsen på nye måder. Se alle syv afsnit eksklusivt hos Ekko.

Med flygtningelejre og klimakamp i fokus kunne det tyde på, at der er kommet en stærk politisk bevidsthed i Pitcherne.

Det skal dog tages med et gran salt, for selvfølgelig har den politiske korrekthed stadig trange kår i det skrupskøre univers. For eksempel får teenage-klimaforkæmperen Greta Thunberg et kærligt ord med på vejen.

Kulsorte eksperimenter
Nikolaj Feifer og Morten Jørgensen fortalte i forbindelse med Ekkos visning af de første tre afsnit, at makkerparret i nye afsnit ville bevæge sig lidt væk fra det tabubelagte emne i krydsfeltet mellem børn og sex.

”Det ville være nemt nok at lave flere absurde jokes om det, men det kan også blive lidt for let. Hvis en joke ligger lige til højrebenet, fordi man kender den og ved, at den virker, må man skubbe lidt til den,” sagde instruktør Nikolaj Feifer.

I stedet for børn kommer vi denne gang rundt om et kontroversielt emne som voldtægt, mens de to mænd – spillet af serieskaberne – også pitcher en noget aparte idé til et socialt eksperiment.

Afsnittene er til fri afbenyttelse på Ekkos side, og makkerparret meddeler, at de arbejder på en tredje sæson.

Kommentarer

Pitcherne

Kort komedieserie om to mænd, der prøver at komme med gode idéer til nye tv-programmer.

Skabt af instruktør Nikolaj Feifer og skuespiller Morten Jørgensen.

De syv afsnit kan ses eksklusivt hos Ekko, og flere er på vej.

© Filmmagasinet Ekko