Nyhed
11. maj 2022 | 10:30

Opfølger til Underverden på vej

Foto | Peter Riis
Den succesfulde kirurg Zaid (Dar Salim) droppede i Underverden sin behagelige tilværelse og tog på blodig hævnmission. I filmens opfølger bliver han kastet ud i nyt drama.

”Driften efter at være nogen kan ikke undertrykkes,” siger Fenar Ahmad om sin action-fortsættelse, der har kendte skuespillere på rollelisten og bliver optaget i disse dage.

Af Nicki Bruun

For næsten præcis to år siden kunne vi skrive, at en fortsættelse til Fenar Ahmads Underverden fra 2017 var i støbeskeen.

Det har taget noget tid at få historien og finansieringen på plads. Men i dag kan producenten Profile Pictures og distributøren Nordisk Film i en pressemeddelelse officielt annoncere, at action-thrilleren får en opfølger.

Ovenstående første billede fra Underverden 2 viser Dar Salim, der er tilbage i hovedrollen som Zaid. Den bedsteborgerlige læge kastede sig i Underverden ud i en blodig vendetta for at hævne sin dræbte bror.

Hvad der skal ske for Zaid i fortsættelsen, melder annonceringen ikke noget om. Men det afsløres, at Stine Fischer Christensen igen er på rollelisten som Zaids kæreste, der bliver forladt i slutningen af den første film. Og så træder Borgen-skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen ind i universet i en ny rolle.

”Når man piller de lag af et menneske, som tilsammen skaber dets identitet, så har man et væsen, som er reduceret til ingenting,” udtaler 41-årige Fenar Ahmad, der har skrevet manuskriptet sammen med Behrouz Bigdeli (kendt for Ekko Shortlist-filmen Til alle mine venner.

”Men driften efter at være nogen kan ikke undertrykkes. Den vil altid vinde. For ingen kan være ingenting. Alle har brug for at være nogen.”

Succes og fiasko
Ekkos anmelder gav fire stjerner til Underverden, mens mange andre kritikere var oppe på fem eller endda topkarakteren seks stjerner.

Det eksplosive hævndrama trak omkring 180.000 publikummer i biografen, og Fenar Ahmad var godt selv klar over, at han havde lavet et hit.

Derfor ringede han selvsikkert og brokkede sig over anmeldelsen i en samtale, som Ekkos chefredaktør gengav i Ekko #75.

Efter Underverden instruerede Fenar Ahmad den stort anlagte fantasy-filmatisering af tegneserien Valhalla. Ungdomsdramaet om figurerne fra nordisk mytologi var en ny og interessant retning for instruktøren, der spillefilmdebuterede med musikdramaet Ækte vare i 2014.

Valhalla blev dog en skuffelse med hårde anmeldelser og i omegnen af 50.000 solgte biografbilletter. Forhåbentlig kan instruktøren med sin næste film i Underverden-universet igen fange et stort publikum.

Fenar Ahmad optager i disse dage filmen, som har forventet premiere i danske biografer til næste forår.

Trailer: Underverden

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko