Nyhed
11. dec. 2014 | 13:43

Oscar-ros til Odense Filmfestival

Foto | Christophe Peladan
Goutte d'Or, som kan ses på Ekko Shortlist, er produceret af animationssammenslutningens formand Søren Fleng og er en af de mange stærke kortfilm, der er kommet ud af det danske animationsland.

Fra 2015 vil den bedste animationsfilm ved Odense Filmfestival automatisk være tilmeldt Oscar-kapløbet. animationsformand kan ikke få armene ned.

Af Morten Scriver Andersen

Danmark og animation er et stærkt match.

Det tyder meget på, når verdens største filmbegivenhed The Academy Awards nu giver vinderen af animationskonkurrencen på Odense Filmfestival direkte adgang til kampen om de gyldne Oscar-statuetter.

Fra 2015 vil vinderen af den såkaldte Børge Ring Prisen automatisk være indstillet til at blive vurderet af The Academy´s Short Film and Feature Branch, som står for Oscar-nomineringerne.

Formanden for Anis (foreningen af danske animationsfolk) Søren Fleng er ikke overraskende meget tilfreds.

”Jeg kan slet ikke få armene ned. Det er absolut fantastisk, og det er virkelig noget, der kan sætte fokus på dansk animation rundt omkring i verden,” siger Søren Fleng, der har produceret Goutte d’Or, som var nomineret for bedste animation ved Ekko Shortlist Awards.

Kæmpe vækstpotentiale
Det er gået stærkt for Danmarks største kortfilmfestival de seneste.

I 2013 blev Odense Filmfestival den første i Danmark til at bryste sig ved titlen ”Oscar-kvalificerende”.

Her blev det bestemt, at vinderne for bedste nationale og internationale kortfilm skal indstilles direkte til Oscar-akademiet, og de får dermed også en øget mulighed for at blive nomineret til en Oscar.

Nu er turen så kommet til den bedste animationsfilm på Odense Filmfestival. Og det er noget, Anis har arbejdet på gennem længere tid.

”Vi har arbejdet målrettet på en Oscar-kvalificering siden 2010. Det her er en cementering af den position, dansk animation har rundt i verden og en anerkendelse af de mange gode ting der sker herhjemme,” siger Søren Fleng, som har en baggrund fra The Animation Workshop i Viborg.

Børge Ring Prisen blev stiftet i 2007 for netop at sætte fokus på dansk animationsfilm. Den er opkaldt efter den første danske Oscar-vindende instruktør nogensinde, Børge Ring. I 1984 hjemtog han den gyldne statuette for sin animerede kortfilm Anna & Bella.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko