Nyhed
29. sep. 2020 | 19:03

Oscar-vinder overrasker med Løvernes konge

Foto | Disney
I Disney-filmen Løvernes konge fra 2019 viser Mufasa sønnen Simba det store rige, som han en dag skal herske over.

Instruktøren bag Moonlight, Barry Jenkins, skifter spor og laver en fortsættelse af Disney-klassikeren om livet på den afrikanske savanne.

Af Nicki Bruun

Barry Jenkins blev med ét en af tidens største filmskabere, da hans instruktørdebut Moonlight ved det mest skandaløse Oscar-show nogensinde vandt en Oscar for bedste film, efter La La Land var blevet udråbt som vinder.

Moonlight viser tre faser i en sort, homoseksuel mands liv, og siden den perle har instruktøren kunnet vælge og vrage mellem projekterne, men nu har han kastet kærligheden på noget af en overraskelse.

Jenkins skal instruere opfølgeren til den nye udgave af Disneys tegnefilmklassiker Løvernes konge, skriver amerikanske medier.

Filmen fra 2019 indtjente hele ti milliarder kroner på verdensplan, mens originalen fra 1994 har underholdt børn og voksne over flere generationer.

”Jeg hjalp i 90’erne min søster med at opdrage to unge drenge, og på den måde voksede jeg op med figurerne,” siger Barry Jenkins ifølge Deadline Hollywood om de elskede dyr fra Løvernes konge.

”At få muligheden for at arbejde med Disney og videreudvikle den fantastiske fortælling om venskab, kærlighed og arv, mens jeg kan fortsætte mit arbejde med at fortælle om livet i den afrikanske verden, er en sand drøm.”

Slaver på flugt
Barry Jenkins var senest aktuel med det romantiske drama If Beale Street Could Talk fra 2018.

Siden har instruktøren arbejdet på den stort anlagte Amazon-serie The Underground Railroad, der handler om sorte slaver på flugt under den amerikanske slaveperiode.

For nylig kom det også frem, at Jenkins ligeledes arbejder på at genoplive Steven Soderberghs tv-serie The Knick, som følger lægerne på et hospital i New York for et århundrede siden.

Instruktøren har med andre ord en masse projekter i støbeskeen, og vi skal formentlig vente nogle år, før opfølgeren af Løvernes konge ser dagens lys.

Det vides endnu ikke, om castet fra den forrige film – der tæller Chiwetel Ejiofor, Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter og Seth Rogen – vil gentage deres roller.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko