Nyhed
06. dec. 2010 | 11:08

Pigehold mistænkt for pokaltyveri

Den forsvundne vandrepokal fra Ekko Film Cup 2010 er dukket op med turneringens taberhold, Girls United, indgraveret som vinder!
Af Henrik Østergaard

Kampen er først slut, når dommeren har fløjtet den af.

Sådan lyder en af fodboldsportens mange fraser. Men den bør fremover ændres til, at kampen først er slut, når pokalen er blevet indgraveret!


Til Ekko Film Cup 2010, der blev afholdt i september, kunne Peter Aalbæk Jensen som leder af Zentropas hold løfte vandrepokalen i triumf. Zentropa var turneringens bedste hold og dermed pokalens rette ejermænd det næste år.Men allerede samme aften under fodboldfesten forsvandt pokalen på mystisk vis.

Nesgaards fetich-rum
Ekko fik et tip om, at tyveriet var begået af Den Danske Filmskole.

Filmskolen leverede en noget flagrende indsats og besejrede i taberfinalen kun med nød og næppe Girls United, som endte på jumbopladsen.

Et vidne mente sågar at have set rektor Poul Nesgaard, der var blandt turneringens tilskuere, luske af sted med en tilsløret genstand, mens han kiggede sig suspekt over skulderen.

”Poul Nesgaard har sikkert sådan et lille fetich-rum fuld af stjålne pokaler,” sagde Peter Aalbæk Jensen til Ekko.

”Vi tager gerne æren”
Poul Nesgaard meldte imidlertid hus forbi, og en eftersøgning af hans kontor på Filmskolen gav da heller ikke noget resultat. 


Forleden dukkede pokalen så pludselig op igen hos Zentropa. Uskadt, men med en lille og ikke uvæsentlig forskel: Girls United indgraveret som vinder af turneringen i 2010! Indgraveringen er foretaget i hånden og med et hjerte rundt om årstallet.

”Vi tager gerne æren,” siger en kilde fra Girls United, der ønsker at være anonym. ”Jeg er blot sladrehanken, the secret agent. Bare I ikke afslører mig.”

Stalkeragtige metoder
De entusiastiske spillere på Girls United, der består af piger fra forskellige filmselskaber, var turneringens darlings.

De høstede det største bifald, da de scorede deres første og eneste mål (fraregnet det mål, de scorede i eget net).


Producer Karoline Leth, som er officiel talskvinde for Girls United, fralægger sig ethvert ansvar for forløbet.

”Vi er selv temmelig forundrede. Vores fans udviser næsten stalkeragtige metoder. Det er ikke let at være meget populær,” siger hun og tilføjer, at indgraveringen er under Girls Uniteds æstetiske niveau.


Lukker øjnene
Tyverier af andres trofæer er en udbredt tradition på amerikanske universiteter. Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, tager det hele med et smil.

”Man skal skelne mellem nytårsløjer og hærværk, og det her hører så afgjort til i den første kategori. FIFA ville nok have givet en disciplinær straf, men i Ekko Film Cup lukker vi i denne omgang øjnene,” siger Claus Christensen.

Han tilføjer dog advarende, at happeningen ikke må gentage sig.

Så for sølle ud
”Vi har ingen storsponsor i ryggen, og vi lagde i 2009 ud med en vandrepokal til 85 kr. Men vi syntes, at den så for sølle ud.”


”Derfor greb vi dybt i lommen og investerede i en pokal til 410 kr., som vi var stolte af, og som skulle have holdt i mange år. Nu skal vi ud og købe en ny. Det er ærgerligt, men det viser, hvor eftertragtet pokalen er,” siger Claus Christensen.

Ekko Film Cup er en årlig turnering, hvor filmselskaber, tv-stationer og filmfaglige organisationer dyster om at blive filmbranchens bedste fodboldhold.

Turneringen startede i 2009, hvor Cosmo Film vandt. Zentropa vandt i 2010, og både Cosmo og Zentropas navn skal indgraveres i en nyindkøbt vandrepokal.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko