Nyhed
29. jan. 2015 | 07:51

Pilou Asbæk i ny Ben-Hur-filmatisering

Foto | Per Arnesen
Vi så sidst Pilou Asbæk som den ondskabsfulde Didrich i Ole Bornedals omdiskuterede tv-serie 1864 om danskernes forsmæderlige nederlag til tyskerne.

Den danske skuespiller skal spille Pontius Pilatus, der dømte Jesus til korsfæstelse, i opdatering af en af filmhistoriens største film.

Af Nicki Bruun

Pilou Asbæk bliver den næste danske skuespiller, der skal spille med i en episk sværd-og-sandal-film. Efter Dar Salim var med i Ridley Scotts Exodus, er det nu blevet Asbæks tur til at tage en omgang i Hollywood-manegen, hvor han overtager rollen som Pontius Pilatus, skriver hjemmesiden The Wrap.

Han erstatter Pedro Pascal, kendt som Oberyn Martell i Game of Thrones, der var blevet nævnt til rollen. Asbæks seneste udlandseventyr var i indiefilmen Lucy, hvor han spiller over for ingen ringere end Scarlett Johansson.

Nu skal han så igen omgive sig med store amerikanske skuespillere, da titelrollen som Ben-Hur spilles af Jack Huston (Boardwalk Empire), mens også Morgan Freeman har en rolle.

Filmen instrueres af russeren Timur Bekmanbetov, der tidligere har stået bag Mørkets vogtere og Wanted med Angelina Jolie og James McAvoy. Imens har John Ridley, der vandt en Oscar for sit manuskript til 12 Years a Slave, skrevet på denne opdatering af en af filmhistoriens største prisvindere, der i sin originalversion fra 1959 vandt intet mindre end elleve Oscars.

Pilou Asbæk er blevet en af landets største skuespillere, siden han i 2010 for alvor brød igennem med tv-serien Borgen og hovedrollen i fængselsdramaet R. Siden har han medvirket i danske film som KapringenFasandræberne og Stille hjerte samt tv-serien 1864.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko