Nyhed
16. maj 2017 | 11:43

Pirates of the Caribbean stjålet af hackere

Foto | Peter Mountain
Det er næsten som en scene taget ud af filmen, men Kaptajn Jack Sparrow er i hackerangreb blevet taget til fange af virkelighedens pirater.

Hackere har angrebet Disney og kræver en stor sum penge for at levere Pirates of the Caribbean: Salazars hævn tilbage.

Af Frida Marquard

Den kommende film i Pirates of the Caribbean-serien er blevet stjålet af pirater – altså af rigtige pirater.

Disneys direktør Bob Iger afslørede i går, at ukendte hackere har stjålet en af mediegigantens kommende film. Det fortalte han til ansatte hos tv-selskabet ABC under et møde på New Yorks rådhus, skriver The Hollywood Reporter.

Deadline.com oplyser, at der er tale om Pirates of the Caribbean: Salazars hævn, der med Johnny Depp i hovedrollen som sørøverkaptajnen Jack Sparrow får dansk premiere onsdag 24. maj.

Hackerne kræver en løsesum betalt i internetvalutaen Bitcoin. Ellers truer de med at lække den nye film i den populære serie online i fem-tyve minutters bidder. Og det skulle ikke være småpenge, som hackerne kræver, men en enorm sum.

Disney arbejder lige nu sammen med FBI om at få filmen frigivet, men oplyser at de nægter at betale hackernes løsesum.

Hackerbølge
Det er anden gang på en måned, at den amerikanske mediebranche er blevet angrebet af hackere.

I slutningen af april truede en hacker under synonymet TheDarkOverlord med at frigive hele den femte sæson af Netflix’ populære fængselskomedie Orange Is the New Black.

Dengang valgte Netflix heller ikke at efterleve hackerens krav med det resultat, at ti ud af sæsonens tretten afsnit lækket til fildelingssiden The Pirat Bay.

Elektronisk gidseltagning
Hvorvidt angrebet mod Disney er forbundet med det globale cyberangreb, der over weekenden ramte computere i 150 lande med internetvirussen WannaCry, er stadig uvist.

Men det er ifølge Deadline.com efter al sandsynlighed den samme type af angreb, der har ramt Disney. Virussen, der er en såkaldt ransomware, angriber computere og kan låse deres IP-adresser fast, indtil hackerne vælger at frigive IP-adressen igen, typisk efter at være betalt en løsesum.

Det forklarer tidligere hacker Hector Monsegur, der er direktør for sikkerhedsvurdering hos Rhino Security Labs, til Deadline.com.

”Alle de her firmaer som Disney, Netflix og Discovery har måske selv et rigtig godt sikkerhedsteam, men der er også en masse mindre udbydere og produktionsfirmaer, som ikke har lige så god en sikkerhed, og som sikkert ikke har budgettet til at fokusere lige så meget på deres egne sikkerhedsforanstaltninger, og på den måde kan hackere komme ind ret nemt,” forklarer Hector Monsegur.

Trailer: Pirates of the Caribbean: Salazars hævn

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko