Nyhed
19. apr. 2013 | 18:46

Cph Pix viser omklippet Palme-film

Foto | Jukka Male
Pernilla August kan under Cph Pix opleves som bordelmutteren i Call Girl, der formidler mindreårige piger til samfundets spidser, men ikke længere til ”Olof Palme”.

Danmarkspremieren på den kontroversielle Call Girl i aften i Gloria er stadig på programmet, men det bliver uden en pædofil statsminister.

Af Daniel Pilgaard

Det satte sindene i kog hos Olof Palmes efterladte, at filmen Call Girl, som havde svensk premiere i november sidste år, skildrede en pædofil statsminister, der unægtelig fremstod som en kopi af Olof Palme. 

Trods en spilletid på 140 minutter var det kun en enkelt scene, som forargede Palme-familien og store dele af den svenske befolkning.

I den berygtede hotel-scene ser man en nøgen statsminister i en seng med filmens fjortenårige hovedperson Iris, der ligger uden en trævl på kroppen.

Bagvaskelse
Scenen har sendt filmens instruktør, Mikael Marcimain, gennem et kritisk stormvejr i de svenske medier. Og Palmes familie har truet med en retssag om udokumenteret bagvaskelse af landets mest berømte statsminister gennem tiderne. 

Men som Ekko skrev i går, er den berygtede scene nu klippet ud, efter filmskaberne for nylig har indgået et forlig med Palme-familien. 

I aften klokken 21.30 i Gloria, København, er der Danmarks-premiere på Call Girl, der vises tre gange under festivalen. 

Men forliget har givet uventet travlhed hos filmfestivalen. 

Cph Pix på nattearbejde
Efter ordre fra Det Svenske Filminstitut må Cph Pix nemlig ikke længere vise den oprindelige udgave, de ellers havde gjort parat til visning. 

I sidste øjeblik har festivalen modtaget den nye version. Og det har taget hele natten at få filmen lagt op og gjort klar på festivalens server, så publikum ikke går forgæves i biografen, oplyser Cph Pix til Ekko. 

Call Girl vises efter planen, men det bliver altså uden en nøgen ”Olof Palme” med en mindreårig pige i favnen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko